Nieuws

Nokia Here beschikbaar in Play Store

Nokia breidt zijn navigatiedienst Here uit naar de Play Store en maakt zo voor altijd een einde aan een belangrijk verkoopargument van Windows Phone.

Nadat de navigatieapp in oktober reeds voor Samsung Galaxy-toestellen beschikbaar werd gemaakt, is Nokia Here voor Android voortaan ook in de Google Play Store te vinden. Daarnaast wordt het aantal landen waarvoor stemnavigatie beschikbaar is uitgebreid.

Nokia Here is een gratis navigatieapp die volledig offline kan worden gebruikt. De app biedt onder meer turn-by-turn navigatie, stembegeleiding en informatie over het openbaar vervoer, zonder dat je daar een internetverbinding voor nodig hebt.

Tot voor kort was de app exclusief beschikbaar voor Windows Phone en vormde het één van de belangrijkste verkoopsargumenten voor zo’n telefoon. Na de overname van zijn telefonietak door Microsoft, heeft Nokia er niet lang op gewacht om de beschikbaarheid van zijn navigatiedienst uit te breiden naar andere platformen.

Android was eerst aan de beurt. De applicatie verscheen eerst exclusief voor Samsung Galaxy-apparaten, maar de apk werd enkele weken later ook via de Here-website voor andere Androidtoestellen aangeboden. Nu de app ook in de Play Store beschikbaar is, is de cirkel rond en kan Nokia verder kijken. Het is de bedoeling dat Here binnenkort ook op iOS verschijnt. Het team achter de applicatie verwacht begin 2015 een versie voor de iPhone en iPad te kunnen lanceren.

[related_article id=”161563″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business