Nieuws

Studio 100 maakt Second Life voor kinderen

Studio 100 hoopt de ultieme mobiele applicatie voor kinderen ontworpen te hebben. Wanagogo heet het project, en het bestaat eigenlijk uit drie applicaties.

Wanagogo is een virtuele wereld waarin kinderen met een zelfgemaakte avatar rondlopen. Ze bouwen er hun huis, komen er Studio 100-figuurtjes tegen en kunnen zelfs chatten met hun vriendjes. Wanamixx staat naast Wanagogo en wordt door Studio 100 als een kruising tussen Netflix en Spotify omschreven. Op Wanamixx vinden de kinderen afleveringen en muziek van het productiehuis.

Wanaboss vervolledigt het pakket. Die app is gemaakt voor de ouders. Zij kunnen zo een oogje in het zeil houden en zien wat hun kinderen zoal bijleren. Elke dag krijgen ze 100 munten om uit te delen aan zoon- of dochterlief, die het virtuele geld dan kan gebruiken om bijvoorbeeld attributen voor zijn of haar avatar te kopen.

Geen microtransacties
Echt geld heeft geen plaats binnen Wanagogo en ook advertenties zal je er niet vinden. De omgeving is hetzelfde voor ieder kind en ze zijn in theorie allemaal even rijk of arm. Een minimale betrokkenheid van de ouders is natuurlijk wel vereist. Studio 100 lijkt met Wanaboss een uitstekende toezichtsmethode te hebben uitgevonden, waarmee ouders hun kind kunnen volgen zonder afbraak te doen aan de privacy.

Al dat lekkers is natuurlijk niet echt gratis. De kinderen komen niet in contact met echt geld, maar de ouders wel. Tien euro per maand om precies te zijn: dat is het bedrag dat maandelijks van je bankrekening verdwijnt als abonnementskosten voor Wanagogo. Die prijs lijkt niet exuberant. Een Netflix- of Google Music-account kosten evenveel, en het lijkt erop dat Studio 100 z’n best heeft gedaan om echt iets kindvriendelijks op de markt te brengen.

Belgische betaalbeveiliging
De applicatie werd ontwikkeld in samenwerking met een Canadese ontwikkelaar, maar het financiële aspect werd geregeld door het Belgische linkID. Dat bedrijf maakte wat het equivalent moet zijn van een Facebook- of Google-account voor betalingen. Met een druk op de knop kan je ermee inloggen op verschillende diensten, waaronder ook Wanagogo. Grootste verschil met een Facebook-account: je gegevens blijven de jouwe.

Op papier ziet Wanagogo er dus veelbelovend uit. Of de dienst de verwachtingen inlost kan je vanaf 20 december zelf ontdekken. Net op tijd voor de kerstvakantie is Wanagogo voor iedereen gratis beschikbaar en dat gedurende heel de vakantie. Als het spel echt leuk is kan je daarna aan je kinderen uitleggen waarom je geen tien euro per maand wil neertellen en terzelfder tijd hun hartje breken omdat ze afscheid moeten nemen van Mega Mindy.

Studio 100 hoopt alvast de ultieme kinder-app ontwikkeld te hebben. Wanagogo moet op termijn het visitekaartje van Studio 100 in Europa worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business