Nieuws

Experimenteren met gif-bestanden op Youtube

Videosite Youtube is momenteel een nieuw feature aan het testen waarmee je gif-bestanden kan maken van op de dienst gehoste filmpjes.

Gif-fanaten opgelet: het ziet er naar uit dat je binnenkort uit elk Youtube-filmpje een gif zal kunnen destilleren – op de site zelf.

Bewegende gif’s – mini-filmpjes die in feite bestaan uit een loop van een aantal foto’s met een beperkt aantal kleuren – zijn al erg lang een populair element op het internet. Soms is een kort bewegend beeld immers veel accurater om je emoties uit te drukken, en soms is het gewoon grappig om een pluizig kitten in een eindeloze loop van de tafel te zien glijden.

[related_article id=”160734″]

Youtube is daarom aan het experimenteren met een feature om korte gif’s, van zes seconden, te halen uit de filmpjes die de dienst host. Dat werd dit weekend voor het eerst gespot door twitteraar Andy Baio (@waxpancake).

De nieuwe functionaliteit is voorlopig maar op een beperkt aantal kanalen beschikbaar voor iedereen, en er werd vandaag ook een pagina online gezet waarop je jouw eigen kanaal kan aanmelden als bètatester.

Op de deelnemende Youtube-kanalen vind je de gif-maker onder het Share-menu. Naast de gekende opties Share, Embed en Email zie je daar ook een knopje GIF staan. Daar krijg je een aantal sliders te zien waarmee je het juiste interval uit het filmpje kan selecteren voor je gif en tekst kan toevoegen. Een druk op de knop, en je gif is klaar.

Voorlopig is de functionaliteit dus experimenteel; wie er al mee aan de slag wil, kan in ieder geval al terecht op de Youtube-kanalen van de Vlogbrothers, Good Mythical Morning, en The Idea Channel. Ben je nog meer kanalen tegengekomen die het feature geactiveerd hebben? Laat het ons dan zeker weten in de comments!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business