Nieuws

Bedien Windows Phone zonder het scherm aan te raken

Met de nieuwe Gestures-app kan onder andere worden opgenomen of opgehangen door de telefoon naar het oor te bewegen, of respectievelijk neer te leggen.

Er is een nieuwe app beschikbaar voor de Windows Phone die de gebruiker in staat stelt zijn of haar smartphone te bedienen zonder het display aan de raken. De beta-applicatie, die Lumia Gestures heet, koppelt beweging en oriëntatie van het toestel aan een handeling.

Er zijn in totaal vier zogenaamde Gestures. Zo kan de telefoon worden opgenomen door hem simpelweg tegen het oor te houden en kan een oproep geweigerd worden door de telefoon met het scherm omlaag neer te leggen. Tijdens een gesprek kan de speaker worden ingeschakeld door de telefoon met het scherm omhoog neer te leggen en de gebruiker kan zijn eigen microfoon uitschakelen door de telefoon met het scherm omlaag neer te leggen.

[related_article id=”161452″]

Alle Gestures kunnen stuk voor stuk aan of uit worden gezet, maar Microsoft merkt op dat de functies beperkt zijn voor de Lumia 630, Lumia 635 en Lumia 530. Dit is waarschijnlijk omdat deze toestellen niet beschikken over de meer geavanceerde sensoren die de meer recente Windows Phones wel hebben, zoals een proximity sensor. Hierdoor zou het kunnen dat de genoemde toestellen meer moeite hebben om te bepalen of ze met het scherm naar boven of naar beneden liggen, wat de gebruikerservaring niet ten goede komt.

De bèta app werkt op Windows Phone 8 en 8.1 en is te downloaden uit de Windows Store.

Hoewel deze functies nieuw zijn voor toestellen met het mobiele Windows OS bestaan dergelijke functies al langer. Samsung is daar een uitblinker in, maar ook HTC heeft gelijkaardige functionaliteit aan boord van enkele van zijn toestellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business