Nieuws

Samsung onthult eerste Tizen-smartphone Z1

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar Samsung heeft eindelijk zijn eerste smartphone met Tizen onthuld. Niet in Rusland, maar in India.

De Samsung Z1 wordt het eerste toestel met Samsungs eigen besturingssysteem Tizen. Afgelopen dagen verscheen er meer informatie over de Z1, zoals een 1,2 GHz dualcoreprocessor. Ondertussen is het toestel in India aangekondigd en is er nog meer bekend geworden.

Zo krijgt de Z1 een 4 inch pls-scherm, een ips-variant van Samsung. Ook beschikt de Z1 over een accu van 1.500 mAh, heeft hij fm-radio, en kan hij twee sim-kaarten herbergen. Tevens beschikt hij over 3G en wifi-n, en is het geheugen van 4 GB uit te breiden via een geheugenkaartje.

[related_article id=”161563″]

Tizen wordt momenteel al in een aantal apparaten van Samsung gebruikt, zoals koelkasten en smartwatches. De Z1 gaat op Tizen 2.3 draaien en beschikt over Nokia Here Maps met offline navigatie.

Hoewel de Samsung Z1 vooralsnog eerst in India op 18 januari 2015 wordt gelanceerd en daarna in China en Zuid-Korea, bestaat de kans dat hij ook hier zal verschijnen. Omgerekend kost de Z1 iets meer dan 70 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business