Nieuws

Nexus 4 kan niet meer bellen na update

Na een update maakt de Nexus 4 geen geluid meer tijdens het bellen. De patch werd doorgevoerd omdat de smartphone na een eerdere update geen sms'en meer kon sturen.

Ooit dienden gsm’s om te bellen en te sms’en. Vandaag zijn het net die functies waar de Nexus 4 last mee heeft. Dat lezen we op de helpfora van Google.

De problemen staken de kop op na Android-update 5.0.1. Google voerde die update door omdat de Nexus 4 zijn eerste aanval van geheugenverlies kreeg met de upgrade naar Lollipop. Toen kregen verschillende smartphones plots moeilijkheden met het versturen en ontvangen van sms’jes. Niet iedere gebruiker had daar last van: Tweakers meldde dat vooral klanten van Vodafone in Nederland aan de bug onderhevig waren.

[related_article id=”158901″]

De snelle update lijkt het probleem dus niet meteen beter te maken. Heel wat gebruikers melden dat ze geen nieuwe telefoongesprekken meer kunnen starten. De verbinding komt wel tot stand, maar het geluid blijft afwezig. Het toestel heropstarten zou het probleem verhelpen. De precieze oorzaak van het probleem is nog niet bekend.

In de tussentijd zitten heel wat Nexus 4-gebruikers dus met een smartphone die niet goed kan bellen en sms’en. Beide functies behoren naar verluidt tot de basistaken van een gsm, al kan je je dezer dagen afvragen hoe ernstig de handicap is. Zolang je internettoegang hebt wordt je smartphone immers nooit echt onbruikbaar. Heb jij een Nexus 4? Laat ons dan gerust weten of je problemen ondervindt in een reactie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business