Nieuws

Xbox Live en PlayStation Network mogelijk gehackt

De gamenetwerken van Microsoft en Sony kregen de Grinch op bezoek voor Kerst en zijn waarschijnlijk het slachtoffer van een DDoS-aanval.

Gebruikers van zowel Xbox Live als PlayStation Network hebben al sinds kerstavond problemen om bij de diensten binnen te raken.

De storing zou te wijten zijn aan een DDoS-aanval uitgevoerd door hackers die zich Lizard Squad noemen. Ze lanceerden hun aanval woensdag, eerst op Xbox Live en vervolgens op PSN, die allebei door de knieën gingen. Vervolgens schepten ze op Twitter op over hun heldendaden onder de erg kerstige nomen @FUCKCRUCIFIX, hoewel die tweets ondertussen verwijderd lijken te zijn.

[related_article id=”161452″]

Lizard Squad eiste een paar weken geleden nog een gelijkaardige aanval op PSN op. Voorlopig is echter nog niet bevestigd wie of wat er achter de huidige problemen bij de gamenetwerken zit.

Op dit moment staan de Core Services van Xbox Live aangeduid als “beperkt”, terwijl PSN volledig stil lijkt te liggen. Wie consolegames onder de kerstboom vond, moet dus nog even geduld uitoefenen voor ze die ook online kunnen spelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business