Nieuws

Spiegelreflexcamera’s van 2014: een overzicht

Ook voor de serieuze fotograaf verscheen dit jaar weer mooi nieuw speelgoed. Een selectie van de belangrijkste spiegelreflexcamera's van 2014.

De cameragrootmachten Nikon en Canon kwamen in het najaar tegelijk met hun nieuwste spiegelreflex. Ze toonden deze op hét foto-evenement van 2014, de Photokina-beurs in Keulen.

De Nikon D750, de nieuwste fullframereflex van de fototycoon uit Tokyo, kreeg een nieuwe beeldsensor met 24 megapixel en een vernieuwd autofocussysteem. Is de D750 de perfecte allround camera? Shoot zocht het uit in deze test.

[related_article id=”160734″]

 

Concurrent Canon stelde op Photokina de langverwachte opvolger van de EOS 7D voor. Met een hogere resolutie, meer foto"s per seconde en een nieuw autofocussysteem mikt de Canon EOS 7D Mark II vooral op sport-, actie- en natuurfotografen. We stelden deze nieuwkomer hier op de proef.

 

Nikon had nog enkele andere modellen in petto dit jaar. De Nikon D810 is de vernieuwde versie van de succesvolle D800, de eerste fullframecamera met 36 megapixel. Hij behoudt deze topresolutie maar bevat tal van kleine verbeteringen. Een test hiervan vind je op shoot.be.

 

Met een richtprijs van ruim 6.000 euro is de Nikon D4s een camera waarvan velen alleen maar kunnen dromen. Hij is dan ook niet bedoeld voor de hobbyfotograaf, maar voor wie er zijn brood mee verdient, of het beleg erop. Fotojournalisten, sport-, concert- of natuurfotografen dus. Wat maakt deze professionele camera zo bijzonder? Lees het in deze review.

 

Aan het begin van het jaar was er nog de Nikon D3300, die misschien een beetje dichter bij je portemonnee ligt. Voor wie is deze spiegelreflex-instapper een goede keuze?

EISA-awards

Is de spiegelreflex anno 2014 daarmee het exclusieve domein van beide Japanse grootmachten? Het heeft er alle schijn van. Landgenoot Sony lijkt zich helemaal te hebben toegelegd op systeemcamera"s. Net als Olympus, dat al vier jaar geen nieuwe spiegelreflex meer heeft uitgebracht. 

Weerwerk was er nog wel van de Pentax K-3. Deze kreeg de prijs voor beste geavanceerde spiegelrefex van het jaar van de EISA, een vereniging van Europese magazines waar ook Shoot toe behoort. Maar deze camera verscheen al in 2013.

De EISA-prijs voor beste instap-spiegelreflex van 2014-2015 ging naar de Canon EOS 1200D, die aan het begin van het jaar verscheen.

De eerder genoemde Nikon D4s tot slot ging aan de haal met de award voor beste professionele reflexcamera van het jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business