Nieuws

Bewakingscamera Netatmo weet wie er thuis is

De slimme bewakingscamera Welcome van Netatmo herkent de gezichten van je huisgenoten en verwittigt je wie er thuis is.

Netatmo heeft op de Consumer Electronics Show in Las Vegas de sluier gelicht van Welcome, een slimme bewakingscamera die al je huisgenoten kan herkennen dankzij gezichtsherkenning.

Wanneer Welcome een bekend gezicht herkent, stuurt hij de naam van de persoon door naar je smartphone, zodat je bijvoorbeeld op het werk verwittigd wordt wanneer je kinderen thuis zijn van hun schooldag. Verschijnt er een onbekend persoon in Welcome zijn vizier, dan stuurt hij eveneens een melding, zodat je het ook weet wanneer er iemand binnenkomt die niets in je huis te zoeken heeft.

[related_article id=”161920″]

De Netatmo Welcome schiet panoramische beelden van 130 graden in een Full HD-resolutie. De camera is verder voorzien van een infraroodled voor nachtzicht, ingebouwde microfoon, wifi- en ethernetverbinding, en een microSD-kaart.

Om de camera te installeren, neem je hem op in je netwerk en download je de bijhorende app uit de Apple App Store (iOS 8) of Google Play Store (Android 4.3 of hoger). De Welcome kan ook via het web worden benaderd op een pc of Mac. Het dashboard van de app laat zien wie er momenteel thuis is en speelt een live videostream af. Een tijdlijn geeft een chronologisch overzicht van gebeurtenissen en personen die door de camera werden gedetecteerd.

De camera beschikt ten slotte over de nodige privacyinstellingen om het gebruik helemaal naar jouw wens te personaliseren. Zo kan je voor elk gezinslid beslissen of er al dan niet een bericht moet worden gestuurd wanneer de persoon wordt gedetecteerd. Je kan eveneens instellen of videobeelden worden opgeslagen of niet. De gegevens worden lokaal bewaard op de SD-kaart, en niet in de cloud.

De Netatmo Welcome is vanaf het tweede kwartaal van 2015 beschikbaar, een prijskaartje werd nog niet meegedeeld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business