Nieuws

WD toont snelste hybride schijf van 4 TB ooit

Wil je je computer een echte snelheidsboost geven? WD heeft een prototype van een razendsnelle hybride harde schijf getoond, met een aantrekkelijke prijs per gigabyte.

Western Digital stelt op Storage Visions 2015 een hybride schijf voor die bijna even goed presteert als een SSD – aan een goede prijsverhouding.

De schijf van 4 TB gebruikt de SATA Express PCI-e-interface en maximaal 128 GB SSD-opslagruimte om zo een serieus resultaat neer te zetten in combinatie met bestaande moederborden. In tests uitgevoerd in het WD-lab haalde een exemplaar van 4 TB met 64 GB cache een score van 4459 op de benchmark PCMark8, wat inhoudt dat de schijf bijna even goed presteert als een SSD – aan een vriendelijkere prijs-per-gigabyte-waarde. De schijf is nog niet te koop, maar de prijs zal ongeveer rond de 20 gigabyte per dollar liggen.

Matt Rutledge van WD’s Storage Technology verklaart waarom het bedrijf z’n schouders zet onder PCI Express: “WD wil samenwerken met de industrie om grenzen te verleggen in wat je kan verwachten van een traditionele schijf. Door over te schakelen naar PCI Express koppelen we de populairste opslagunit ter wereld aan de populairste computerunit ter wereld. Met die unie creëren we de mogelijkheid voor groei naar de toekomst toe, maar behouden we de optie om bestaande SATA-drives in nieuwe op SATA Express gebaseerde computers te pluggen.”

Daarenboven zorgt het nieuwe systeem er ook voor dat het bouwen van complexe opslagsystemen minder plaats inneemt en minder complex wordt, volgens WD. Ook partners als ASRock en Gigabyte zijn enthousiast. Jackson Hsu van Gigabyte: “In onze demonstratie tonen we onder andere het systeem dat we met WD uitdokterden om de combinatie van een harde schijf en een flash subsysteem als één volume te presenteren aan de eindgebruiker. Zo kan het systeem gebruikmaken van de kracht van twee toestellen, terwijl de gebruiker maar één drive moet beheren.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business