Nieuws

Chrome Remote Desktop nu ook voor iOS

Iets later dan gepland brengt Google de Chrome Remote Desktop-app voor iOS op de markt. Krijg op afstand toegang tot je pc met een iPhone, iPad of iPod Touch.

Mensen met een Apple-product kunnen vanaf nu op afstand toegang krijgen tot hun pc met Chrome Remote Desktop van Google. De iOS-versie volgt iets later dan gepland na de lancering van de Android-app in de Play Store in april vorig jaar. Voor gebruik ervan is iOS 7.0 of hoger vereist. De app werkt op iPhone, iPad en iPod Touch.

De app werkt op eenzelfde manier als de remote-desktopsoftware van Google. Dit programma is in 2011 al op de markt gebracht en stelt zowel Mac- als Windows-gebruikers in staat om van afstand toegang te krijgen tot hun werkstation.

[related_article id=”158256″]

Google-account
Gebruikers dienen eerst Chrome Remote Desktop vanuit de Chrome Web Store te installeren op de pc waar ze graag van afstand toegang toe willen. Een andere vereiste om de app te gebruiken is het hebben van een Google-account. Heb je er meer dan een? Dan kun je via een knop in het menu eenvoudig switchen.

Eenmaal verbonden met de pc op afstand, kunnen gebruikers deze op twee manieren besturen: via een trackpad of middels aanraking van het scherm. Dit is in te stellen in de toolbar. 

Extra beveiliging
Google raadt aan om het werkstation of het mobiele apparaat waarmee je verbindt te beveiligen met een extra pincode. Dit voegt een extra veiligheidslaag toe naast het wachtwoord voor je Google-account. Via de app is het overigens mogelijk om ook een vriend tijdelijk toegang te geven tot je desktop. Je kunt voor elke sessie een unieke code genereren.

“Wanneer je de app gebruikt om je computer met iemand te delen, dan ziet diegene je e-mailadres en hij heeft volledige controle over je pc. Dit betekent dus ook toegang tot al je applicaties, bestanden, e-mailberichten, documenten en geschiedenis. Denk goed na wie je toegang geeft”, waarschuwt Google op de supportpagina van Chrome Remote Desktop.

Chrome Remote Desktop voor iOS is een van de vele, gratis en betaalde, apps voor Apple-gebruikers om op afstand toegang te krijgen tot desktopmachines.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business