Nieuws

Samsung lanceert langverwachte Tizen-smartphone

Samsungs eerste Tizen-smartphone is eindelijk gearriveerd. De Samsung Z1 wordt voorlopig alleen in India gelanceerd.

Samsung heeft eindelijk zijn eerste Tizen-smartphone in India gelanceerd. De lancering volgt twee jaar na de aankondiging dat Samsung telefoons wil verkopen die draaien op het in eigen huis ontwikkelde besturingssysteem. De Samsung Z1 is de eerste verkrijgbare smartphone op Tizen, ondanks dat het bedrijf medio vorig jaar de Samsung Z al aankondigde. Die was gepland voor Rusland.

Oorspronkelijk was het plan om het eerste Tizen-toestel al in 2013 op de markt te brengen, maar dat is niet gelukt omdat het bedrijf geen providers kon vinden die hieraan mee wilden werken.

[related_article id=”161563″]

De Zuid-Koreaanse fabrikant gaf niet op en liet afgelopen april doorschemeren dat het van plan was om twee Tizen-modellen te lanceren, maar drie maanden later liet Samsung weten dat het alles op pauze zet tot er voldoende ondersteuning is voor het platform.

Tizen is een openbron besturingssysteem gebaseerd op Linux. De ontwikkeling is gestart nadat Intel en de Linux Foundation besloten te stoppen met het MeeGo-platform.

Groeiende markt
Samsung denkt dat de Z1 miljoenen potentiële gebruikers in India aan zal spreken. “De smartphonemarkt in India evolueert snel”, meent Hyun Chil Hong van Samsung India. “Veel consumenten gebruiken hun apparaat ook voor het kijken van video"s en tv-programma"s en het spelen van spelletjes. Ook wordt het gebruik van apps veel populairder.”

De Samsung Z1 heeft een 4 inchscherm en wordt aangedreven door een 1,2 GHz dualcoreprocessor, heeft 768 MB intern geheugen en 4 GB opslagruimte, dit is met een microSD-kaart uit te breiden tot 64 GB. Daarnaast heeft het toestel een 1.500 mAh-accu en een 3,1 megapixelcamera aan de achterkant.

De Samsung Z1 kost 5.700 roepie en is in India vanaf vandaag te krijgen in de kleuren wit, zwart en wijnrood. Of het toestel ook op andere markten zal worden gelanceerd, is op dit moment nog niet duidelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business