Nieuws

Camera-update komt eindelijk naar jouw Lumia

Microsoft rolt de Lumia Denim-update eindelijk uit naar het grote publiek. Vooral de camera-app wordt significant beter.

Als Windows Phone-gebruiker moet je geen koeien meer offeren of andere geluksverhogende rituelen uitvoeren in de hoop de nieuwste update voor het besturingssysteem te pakken te krijgen. Microsoft kondigt op zijn website aan om Lumia Denim eindelijk in groten getale naar zijn toestellen te brengen. Het bedrijf kondigde de update midden december al aan, maar in de praktijk duurde het tot vandaag vooraleer de uitrol goed en wel op gang kwam.

Lumia Denim is een upgrade voor Windows Phone 8.1 Update 1. De nieuwe software brengt heel wat verbeteringen naar je toestel, zoals een verbeterde versie van Cortana en krachtigere beeldsoftware. Cortana kan je vanaf nu activeren met stemcommando’s (al zal een mondje Engels geen kwaad kunnen), maar dat is zelfs de kleinste verbetering.

[related_article id=”161452″]

Camera en mappen

Windows Phone krijgt verder zogenaamde Live Folders, zodat je gelijkaardige applicaties onder een map-tegel op je hoofdscherm kan groeperen en het geüpdatete Glance Screen toont vanaf nu gezondheidsinformatie afkomsting van de MSN Health and Fintess-app.

Op telefoons met een degelijke camera krijgt de foto-app een flinke upgrade. Fotograferen gaat sneller, de beeldkwaliteit gaat erop vooruit en de Rich Capture-modus maakt zijn intrede. Die laatste is een combinatie van high dynamic range, dynamic exposure en dynamic flash.

Ook Internet Explorer krijgt een boost. Misschien zelfs de laatste, aangezien Microsoft plannen heeft om IE te vervangen door een splinternieuwe browser: Spartan. De nieuwe update wordt wereldwijd uitgerold, maar naar goede traditie gebeurt dat in fases. Wanneer jouw toestel Denim ook daadwerkelijk krijgt blijft dus een klein raadsel, al kan je de voortgang van het wereldwijde updateproces via de website van Microsoft op de voet volgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business