Nieuws

Samsung ruilt schoolboeken in voor tablets

In samenwerking met Plantyn stelt Samsung de digitale klas voor in Muntpunt te Brussel. 30 tablets, een computer en een groot aanraakscherm vormen de basis.

Veel fabrikanten spreken regelmatig over de digitale klas en lanceren hier en daar wat pilootprojecten, maar dikwijls blijft het ook maar bij projecten en volgt er geen uitrol naar andere scholen. Samsung wil daar nu werk van maken door middel van een rijdende kist waarin al het materiaal zit voor een mobiele digitale klas:

  • 65 inch aanraakscherm
  • 1x router
  • 1x computer
  • 30x tablet
  • 30x toetsenbord & muis

Alle toestellen maken verbinding met het internet, maar ook met elkaar voor een digitale en interactieve leeromgeving. Dankzij dat laatste kan de leerkracht gemakkelijk een beeld delen met de tablets klas, waar de leerlingen dan tegelijk notities op kunnen maken. Die notities kunnen ook terug naar het scherm worden gestuurd voor extra interactie.

De leerkracht behoudt de controle over de les en de getoonde beelden, zodat de tablets niet kunnen worden ‘misbruikt’ voor andere toepassingen tijdens de les. Tussendoor een spelletje spelen zal je dus nog steeds op je smartphone moeten doen.
 

Digitale boeken

Qua lesinhoud levert Plantyn de digitale oplossingen in de vorm van e-books en interactieve online gebaseerde oefeningen. Hierdoor wordt elke les volledig digitaal ondersteund, wat het nut van een digitale klas duidelijk maakt. Een online agenda voor leerkrachten zorgt ervoor dat ze elke les perfect kunnen voorbereiden op een digitale manier.

 “Vanuit de online lerarenagenda Scoodle kunnen lessen, lessenreeksen en volledige projecten opgestart worden met verrijkingen zoals bordboeken en digitale oefeningen.  Voor dit project zullen we in samenwerking met de andere partners een aantal kant-en-klare demolessen ontwikkelen voor rekenen, Nederlands en WO waarmee leerkrachten op een vlotte manier mee aan de slag kunnen”, aldus Ivan Coeckelbergh, sales en marketing manager bij Plantyn. 
 

Gratis

Samsung stelt het materiaal volledig gratis ter beschikking aan Muntpunt voor een digitale klas. Het spreekt voor zich dat het om een proefproject gaat en dat niet iedere school moet komen aankloppen voor een gratis voorstel. Wat het project wel toegankelijk maakt, is de flexibiliteit van de kist waarin alle materiaal zit. Zo hoef je geen centraal klaslokaal te hebben met alle technologie, maar komt de technologie naar de klas die er behoefte aan heeft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business