Nieuws

WhatsApp lanceert webversie op pc

De populaire berichtendienst WhatsApp is voortaan ook te gebruiken op desktops en laptops via een nieuwe browserversie.

WhatsApp is niet langer beperkt tot smartphones. De berichtendienst, die sinds kort in handen is van Facebook, heeft een webversie gelanceerd zodat je kan chatten via de browser.

Met de nieuwe webversie breidt WhatsApp zijn bereik uit naar nog meer toestellen. De dienst was reeds als applicatie beschikbaar op de meeste mobiele platformen, maar door de uitbreiding naar de browser kan je nu ook via je laptop of desktop whatsappjes sturen. Momenteel telt WhatsApp al meer dan 600 miljoen gebruikers.

De webversie werkt niet losstaand, maar in combinatie met de mobiele app. Je smartphone moet dus met het internet verbonden zijn. De browser spiegelt de conversaties op je smartphone, zodat je ze kan lezen en beantwoorden via je pc. Aanmelden op de webversie gebeurt via een QR-code die je met je smartphone moet inscannen.

Er zijn voorlopig wel nog enkele beperkingen aan de webversie. Ten eerste werkt de service alleen in de Chrome-browser. Ten tweede is er geen ondersteuning voor de iPhone wegens beperkingen van het iOS-platform. Op Android, Windows Phone en Blackberry wordt de browserversie wel ondersteund.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business