Nieuws

Microsoft stelt 84 inch 4K-tablet voor

Microsoft pakte gisteren uit met de Surface Hub: een enorme tablet die het centrum van je teleconferenties en vergaderingen moet worden.

De Surface Hub ziet er impressionant uit. Een 84 inch aanraakscherm met 4K-resolutie zie je niet elke dag. De Surface Hub is niet bedoeld als woonkamertelevisie op steroïden maar als centraal punt voor vergaderingen.

Het hoeft niet te verwonderen dat de Hub een versie van Windows 10 zal draaien, voorzien van software die van pas komt tijdens vergaderingen. Zo zijn OneNote en Lync helemaal geïntegreerd en kunnen ze overweg me de sensoren die de Hub bezit. Concreet wil dat zeggen dat je met z’n allen rond een tafel kan zitten terwijl enkele collega’s meekijken vanuit andere oorden. Die collega’s verschijnen op een deel van het scherm terwijl jij notities maakt op de andere helft. Alles wat je opschrijft is in realtime zichtbaar en iedereen met een Windows-toestel kan content direct opvragen, opslaan en delen met de groep.

[related_article id=”161452″]

Op het einde van een vergadering worden alle notities automatisch verzonden naar alle deelnemers. Microsoft benadrukt het gebruiksgemak. Integratie is weer een kernwoord: alles werkt direct, zonder dat je eerst twintig minuten moet knoeien met kabels, projectoren en draadloze verbindingen.

Een prijs maakte voor de Surface Hub Microsoft nog niet bekend, maar je kan er van uit gaan dat die op bedrijven gericht zal zijn. Naast het exemplaar van 84 inch maakt Microsoft een kleinere versie van 55 inch bekend. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business