Nieuws

Twitter vertaalt berichtjes via Bing

Wie een tweet in het Chinees of Arabisch of een andere vreemde taal in zijn feed krijgt, zal die met een druk op de knop kunnen vertalen. Bing van Microsoft levert daarvoor de technologie.

Twitter heeft al eerder geëxperimenteerd met automatische vertalingen, maar nu lijkt de toevoeging van deze feature definitief te zijn.

Tweets in een vreemde taal gaan voortaan vergezeld van een klein wereldbol-icoontje. Wie daar op drukt krijgt dan een vertaling te zien in zijn moedertaal. Volgens Twitter werkt een en ander met veertig verschillende talen, waaronder het Nederlands.

[related_article id=”161452″]

Nog niet grammaticaal correct

Helemaal grammaticaal correct zijn de vertalingen nog niet, maar ze geven toch een behoorlijk idee waar het berichtje over gaat. De gebruikte technologie om de machinevertalingen in goede banen te leiden, komen van Microsoft’s Bing-platform.

Wie de wereldbol niet ziet, moet via een PC inloggen op zijn Twitter-account en daar in de instellingen “Tweetvertalingen weergeven” aanvinken. De vertalingen werken voorlopig alleen op Twitter.com, de officiële Twitter-apps op iOS en Android en Tweetdeck (dat ook eigendom is van Twitter). 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business