Nieuws

Vlamingen maken draagbaar stopcontact

Een Belgisch bedrijfje werkt aan een powerpack op steroïden. Dankzij hun uitvinding heb je een draadloze stroomvoorziening in je rugzak voor al je toestellen en niet enkel de exemplaren met een usb-poort.

“Een stopcontact voor onderweg.” Zo prijst de Belgische start-up Lifepower de Lifepower A2 aan. Het ding is nog het best te vergelijken met een klassieke powerbank voor je smartphone of tablet, maar het team achter de A2 ziet het grootser. Klassieke powerpacks zijn beperkt in gebruik. De goedkope exemplaren hebben net voldoende kracht in zich om je smartphone op te laden terwijl de grotere versies misschien een tablet én een telefoon opnieuw van stroom voorzien. Ze hebben allemaal één grote beperking: enkel toestellen die je oplaadt via usb kunnen er van gebruik maken.

Universele stroombron

De Lifepower A2 moet stroom geven aan alle toestellen met dank aan een klassiek stopcontact. Het team wil twee varianten ontwikkelen: één levert 230 volt wisselstroom voor Europese stopcontacten terwijl de andere een 120 volt wisselstroom-aansluiting heeft voor het Amerikaanse publiek. Lifepower zet het product op de markt als een kruising tussen een klassieke powerbank en een generator.

Het toestel, dat 800 gram weegt, zal een 24.000 mAh-batterij aan boord hebben, verstopt onder een behuizing van geborsteld aluminium. Met 2,2 centimeter dikte en een omtrek van 135mm op 135mm is het formaat nog best acceptabel. Volgens de start-up is een opgeladen Lifepower A2 goed voor één helemaal opgeladen MacBook Pro, 10 volledige iPhone-ladingen of twee uur speeltijd op een led-tv. Naast het klassieke stopcontact krijgt de superpowerbank ook een usb-aansluiting mee.

Indiegogo

Om het product werkelijkheid te maken keek Lifepower naar Indiegogo, waar het in twee weken al bijna 60.000 dollar ophaalde. Goed nieuws, want de Belgen mikten op amper 29.000 dollar. Het extra budget gaat naar een zonnepaneel dat bij het batterijpak hoort. De campagne loopt nog tot 22 februari. Wie wil bijdragen kan voor 249 dollar een exemplaar bestellen. Lifepower verwacht A2’s te kunnen leveren vanaf mei van dit jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business