Nieuws

Probeer nu de aanraakvriendelijke Office in Windows 10

De Office-suite van Microsoft krijgt een nieuwe uitstraling en een betere ondersteuning om ermee te werken op apparaten met een aanraakscherm.

Zoals beloofd op het Windows 10-evenement vorige maand, komt er een universele versie van Microsoft Office naar de Windows 10 Technical Preview. Die is vanaf nu beschikbaar. De kantoorsuite is ontworpen om naadloos op alle systemen te werken, zoals een smartphone, tablet of pc.

De Office-suite heeft een nieuwe uitstraling, maar veel van de functionaliteit die je ervan verwacht is gebleven. In deze eerste versie zitten een paar dingen verwerkt waardoor het makkelijker wordt om met de apps te werken op een apparaat met een aanraakscherm.

[related_article id=”161452″]

Bij Word bijvoorbeeld, kun je op een Lees-icoon drukken om lange documenten te transformeren naar een vingervriendelijk swipeformaat. In Excel is het veel eenvoudiger om kolommen te verslepen of nieuwe toe te voegen. Als je PowerPoint gebruikt vanaf een smartphone of tablet kun je door je vinger op het scherm te drukken, er dingen mee aanwijzen alsof je een laserpointer hebt.

De preview apps zijn gratis te proberen. Houd er wel rekening mee dat ze nog in ontwikkeling zijn. Zo kan Excel nog niet omgaan met ingewikkelde spreadsheets waarvoor je XML-maps en updates van het internet voor nodig hebt. Het is interessant om te zien hoe Microsoft deze en andere uitdagingen gaat tackelen, zodat je ook op je tablet en smartphone beschikking hebt over de volledige functionaliteit.

Heb je een pc of een ander apparaat dat draait op de laatste versie van Windows 10 Technical Preview (Build 9926) en wil je de apps uitproberen? Volg dan deze links om Excel Preview, Word Preview en PowerPoint Preview te installeren. Microsoft laat weten dat de apps regelmatig updates ontvangen. Binnenkort kunnen we ook universele versies verwachten van Outlook en OneNote. Kijk hier hoe je Windows 10 het beste kunt installeren om er zoveel mogelijk uit te halen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business