Nieuws

Bouw je eigen laptop met een Raspberry Pi

Pi-Top levert doe-het-zelf-pakketjes waarmee je je eigen laptop in elkaar kan knutselen op basis van een Raspberry Pi. Die set is al aan zijn derde generatie toe.

In oktober vorig jaar begon een crowdfundingcampagne voor Pi-Top, een doe-het-zelf-kit voor het bouwen van een laptop gebaseerd op de Raspberry Pi. Dit is zo’n succes geworden dat het ontwikkelaarsteam inmiddels de laatste hand legt aan de derde generatie van de knutselset.

Het idee achter de Pi-Top is dat mensen zich minder vervreemden van technologie, en leren programmeren. In de set vind je alles wat je nodig hebt om een complete laptop in elkaar te zetten voor nog geen 300 dollar (zo’n 262 euro), inclusief 13.3 inchscherm, toetsenbord en een tweede generatie Raspberry Pi. Zonder de Raspberry Pi kost de set 265 dollar (232 euro). Ook is er de mogelijkheid om onderdelen zelf te 3D-printen.

De nieuwe Pi-Top is 30 procent dunner dan de vorige versie, vertellen de makers tegen 3dprint.com. Dat scheelt weer tijd, mocht je hem zelf willen printen. Ook heeft de laatste versie nu een trackpad en een linker- en rechtermuisknop, die volgens de makers fijner werken dan de muisknoppen op de meeste laptops.

De nieuwe Raspberry Pi werd begin deze maand aan het grote publiek voorgesteld. Ook werd toen bekend dat de microcomputer ondersteuning krijgt voor Windows 10.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business