Nieuws

Sony bouwt geheugenkaart voor ‘premium geluidskwaliteit’

Sony lanceert een nieuwe geheugenkaart die speciaal is ontworpen voor de beste geluidskwaliteit. Maar daar betaal je wel een prijs voor.

Nadat Sony op CES nog een walkman introduceerde van 1200 dollar, brengt het bedrijf nu een passend opslagmedium op de markt: een microSD-kaart van 64GB, speciaal ontwikkeld voor de beste geluidskwaliteit, met een prijskaartje van 155 dollar (makkelijk drie keer duurder dan een gewoon kaartje van dit formaat). Sony claimt dat het kaartje minder herrie maakt wanneer er data van wordt gelezen.

Curieus detail: Sony lijkt er zelf niet helemaal van overtuigd of er wel een markt is voor het kaartje. Een woordvoerder tegen The Wall Street Journal “We weten niet helemaal zeker wat de potentiële vraag is naar dit product, maar we dachten dat sommige mensen die echt begaan zijn met geluidskwaliteit het zouden willen hebben”.

[related_article id=”160734″]

Het is waar dat elk high-end audiosysteem slechts zo goed is als zijn zwakste schakel, maar het voordeel van marginaal stillere dataoverdracht klinkt toch eerder als een placebo-effect. Mediaspelers lezen een geheugenkaart maar sporadisch. De nummers worden gebufferd, dus de kans op storend geluid is al minimaal.

De geheugenkaart (SR-64HXA) is vanaf 5 maart te koop in Japan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business