Nieuws

Google blaast mobiele betaaldienst Wallet nieuw leven in

Google verbetert zijn mobiele betaaldienst met de NFC-technologie van Softcard, een joint-venture van drie Amerikaanse telco's, in de strijd met Apple Pay.

De oorlog rond mobiele betalingen gaat een volgende fase in. Google kondigt aan dat het in de Verenigde Staten een samenwerking opzet met Softcard, een joint-venture tussen enkele van de grootste Amerikaanse telecomoperatoren.

Als deel van de overeenkomst neemt Google de technologie van Softcard over. In ruil zullen Verizon, AT&T en T-Mobile de app Google Wallet standaard op alle Android-telefoons zetten die ze in hun winkels verkopen.

[related_article id=”158901″]

De deal komt er op een moment waarop het lijkt dat consumenten eindelijk geïnteresseerd raken in mobiele betalingen. Dat is voor een stuk te danken aan het Apple Pay-platform. Net zoals Google Wallet gebruikt Apple Pay NFC-technologie, waardoor een smartphone met een kassasysteem kan communiceren. Ook Samsung mengt zich trouwens in de strijd, met zijn recente overname van LoopPay.

Google en Softcard, dat vroeger als Isis door het leven ging, proberen al jaren om mobiele betalingen van de grond te krijgen, zonder veel succes echter. Google had voorheen maar één partnership (met Sprint) en lang niet alle smartphonefabrikanten stopten NFC-chips in hun telefoons. Softcard had dan weer de telco’s als partner, maar daar bleef het ook bij. Heel wat winkeliers zijn bijvoorbeeld niet happig om al hun kassa’s te vernieuwen, dat is een probleem dat ook Apple nog altijd parten speelt.

Bestaande gebruikers van Softcard kunnen hun app blijven gebruiken, zo verzekerde het consortium. In de komende weken zal er meer informatie komen over hoe de samenwerking met Google er precies uit zal zien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business