Nieuws

Ontwikkelaar laat Android Wear werken met iPhone

Een ontwikkelaar is erin geslaagd om notificaties van een iPhone 6 te ontvangen op een Moto 360, zonder dat de telefoon werd gejailbreakt.

Een van de grootste nadelen van het besturingssysteem Android Wear, dat draait op de Android-wearables, is dat het alleen werkt in combinatie met een telefoon met Android 4.3 of hoger. Laat staan in combinatie met een ander besturingssysteem, zoals bijvoorbeeld dat van de iPhone en iPad.

Als je daarbij in ogenschouw neemt dat Android Wear zwaar leunt op een aantal API"s in Android 4.3 of hoger, wordt het al snel duidelijk dat het verbinden van Android Wear aan iOS zo goed als onmogelijk wordt, tenzij Apple vergelijkbare API"s vrijgeeft.

[related_article id=”158662″]

Toch heeft ontwikkelaar MohammadAG het voor elkaar  gekregen Android Wear te laten werken met een iPhone. Een kort filmpje op Youtube laat een notificatie zien op zijn iPhone 6 die vervolgens doorkomt op zijn Moto 360.

De ontwikkelaar laat weten dat een gejailbreakte iPhone niet vereist is. Ook laat hij weten dat hij gebruik heeft gemaakt van Apple Notification Centre Service (ANSC) API"s om dit voor elkaar te krijgen. Dit is vergelijkbaar met hoe de Pebble-smartwatches werken.

De ondersteuning van notificaties van een iPhone op Android Wear is een leuke verwezenlijking, maar verder blijft de functionaliteit beperkt. Nagenoeg alle andere functionaliteit van Android Wear – zoals je e-mail beheren, navigeren of Google Now gebruiken – is niet mogelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business