Nieuws

Visa zet deur open voor introductie Apple Pay in Europa

Een nieuwe beveiligingsfeature van Visa Europe zet de deur open voor een introductie van mobiele betaaldiensten als Apple Pay en Google Wallet in Europa.

Dankzij een nieuwe veiligheidsfunctie van Visa Europe wordt het wellicht makkelijker voor een groot aantal mobiele betaaldiensten om naar Europa te komen.

Deze week kondigt Visa Europe zijn nieuwe "tokenisation service" aan. Deze service vervangt je creditcardgegevens door een reeks willekeurige cijfers, een token, om je informatie te beschermen. Gedurende een transactie wordt deze token verstuurd, in plaats van je daadwerkelijke creditcardinformatie, waardoor een extra versleuteling wordt ingebouwd in je betaling.

[related_article id=”161920″]

Apple Pay gebruikt een gelijksoortige beveiliging in de Verenigde Staten. Door de nieuwe dienst van Visa Europe, dat onafhankelijk opereert van het Amerikaanse Visa, staan de deuren open voor een succesvolle beweging van Apple Pay en andere mobiele diensten voor contactloos betalen naar Europa.

Ook concurrent Google Wallet zou wel eens profijt kunnen hebben van de nieuwe service van Visa Europa. Maandag werd al bekend dat Google Wallet samen gaan werken met Softcard. Net als Apple Pay werkt Google Wallet in de Verenigde Staten met hetzelfde token-systeem.

Het lijkt er dus op dat het een kwestie van tijd is voor deze nieuwe betaaldiensten de oceaan zullen oversteken en we ook hier met onze smartphone in het rond kunnen zwaaien om betalingen uit te voeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business