Energizer, schijnbaar niet tevreden met de batterij-autonomie van doorsnee smartphones, lanceert zelf vier telefoons. Twee daarvan draaien op Android.

Advertentie

Energizer komt op MWC aandraven met de Energizer Hard Case-telefoonlijn. Onder dat merk vinden we vier toestellen: twee feature phones en twee volwaardige Androidsmartphones. Alle toestellen zijn rugged. Daarmee richt Energizer zich op de professionele markt. De smartphones moeten we volgens het merk binnenkort terugvinden op plaatsen als bouwwerven.

Energizer treedt daarmee op het domein van onder andere Caterpillar en vooral ook Panasonic. Volgens het merk moet vooral de batterij-autonomie de Energizer-toestellen onderscheiden van de concurrentie. Die batterij zou tot twee keer zo lang moeten meegaan als die van andere smartphones. Concreet gaat het om 20 uur gebruik, wat inderdaad iets langer is dan de 14 uur die we van Panasonics gelijkaardige Toughpad krijgen.

[related_article id=”161563″]

Slappe ingewanden

De Energy 500 is de krachtpatser van de line-up, al mag je dat woord met een korreltje zout nemen. Het 5 inchscherm van de smartphone heeft een HD-resolutie. Onder dat scherm schuilt een 1,3 GHz Quadcore Mediatek-processor die samenwerkt met 1 GB aan RAM-geheugen. Die specificaties leunen eerder aan bij de lage kant van het spectrum.

De Energy 400 heeft een kleiner scherm met een lagere resolutie: 4 inch en WVGA. Het interne geheugen bedraagt 4 GB tegenover 8 voor de grote broer. Allebei hebben ze een uitbreidbaar geheugen en allebei zijn ze IP68-gecertificeerd. Je kan de Energy-smartphones dus met een gerust hart op de grond laten vallen.

De interne batterij doet ons de claims van Energizer in twijfel trekken. De 500 heeft een batterij met een capaciteit van 3.000 mAh terwijl de Toughpad van Panasonic meer dan het dubbele aan boord heeft. Beide merken lijken dan ook iets anders te bedoelen met autonomie bij gebruik.

De twee smartphones krijgen bijstand van twee feature phones wiens opvallendste kenmerk de IP67-rating is. De hele line-up moet rond de zomer beschikbaar zijn, een adviesprijs wilde Energizer ons vooralsnog niet verklappen.

Advertentie