Nieuws

Google stopt Chrome-ondersteuning voor miljoenen Androidgebruikers

Google stopt met de ondersteuning van Chrome voor Android 4.0. Omdat de ondersteuning van de ingebouwde browser al eerder stopte worden de opties van miljoenen gebruikers steeds beperkter.

Chrome 42 wordt de laatste update van Chrome voor Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Android 4.0 was de eerste versie van Googles mobiele besturingssysteem waarop de browser kon draaien. In latere versies van het OS was de browser niet langer optioneel, maar een geïntegreerde versie van Android.

Google vind dat het te veel tijd steekt in de ondersteuning van de populaire browser voor het oudere besturingssysteem. Het bedrijf wil die energie liever pompen in het ontwikkelen van nieuwe ervaringen voor recentere toestellen. Als alles volgens planning verloopt verschijnt Chrome 42 ergens in het midden van april. Een dikke maand later is het al de beurt aan versie 43, waarna ICS-gebruikers risico lopen. Lekken in de software zullen immers niet meer gedicht worden.

[related_article id=”158901″]

Miljoenen gedupeerden

Hoewel Android 4.0 al sinds 2011 meedraait zijn er nog steeds heel wat gebruikers die een toestel met het oude OS bezitten. Niet iedereen staat immers te springen om iedere twee jaar een nieuwe smartphone of tablet te kopen. Volgens de meest recente cijfers gaat het om 5,9 procent. Dat is meer dan het totale percentage gebruikers dat Lollipop al gebruikt, en omvat in absolute cijfers al snel zo’n 50 miljoen toestellen. Wie wil blijven surfen op zijn ICS-toestel zal dus op zoek moeten naar alternatieven.

De ingebouwde browser met Webkit is in ieder geval geen alternatief: toen Google dit jaar de ondersteuning voor Webkit op oude toestellen op gaf werden gebruikers aangeraden om over te stappen op Chrome. Nu die browser weg valt wordt de lijst met goede alternatieven schaars. Firefox ondersteunt nog alle Androidversies vanaf 2.3, en lijkt dus de logische volgende keuze.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business