Nieuws

Telenet verhoogt downloadvolume voor grootverbruikers

Telenet trekt de limiet van 'vrij downloaden' op van 300 GB naar 500 GB in de piekuren. Tijdens de daluren wordt je verbruik niet langer meegerekend.

Telenet past vanaf 29 maart de regels aan voor intensieve gebruikers. Het toegestane downloadvolume voor abonnementen met  ‘vrij downloaden’ wordt opgekrikt van 300 GB naar 500 GB in de piekuren.

“Het laatste jaar nam het internetgebruik van onze klanten fors toe”, klinkt het in een verklaring. “We surfen, streamen en downloaden meer en meer.” De aanpassing lijkt dus vooral een reactie op het toenemende succes van streamingdiensten – zoals Spotify, Youtube en Netflix – die heel wat bandbreedte opslorpen, en dan vooral in de piekuren.

Voor de daluren, tussen middernacht en 12 uur ‘s middags, wordt vanaf eind deze maand niet langer downloadverbruik in rekening gebracht. Nu is dat nog één derde van de werkelijke waarde, waardoor downloaden tijdens deze periode een stuk interessanter is.

Word je ondanks de verhoging toch nog als grootverbruiker opgemerkt, dan wordt je downloadsnelheid binnenkort verlaagd naar 10 Mbps, in plaats van de huidige 5 Mbps, tot je Telemeter weer op nul staat. Dit geldt overigens enkel voor de piekuren, in de daluren wordt je snelheid niet beperkt.

Telenet laat ten slotte nog weten dat klanten die zich niet kunnen vinden in deze wijzigingen, hun abonnement kosteloos kunnen opzegen tot 30 april 2015 door contact op te nemen met de klantendienst. De Mechelse operator lijkt zich hiermee te wapenen tegen de recente kritiek van ontevreden klanten na een prijsverhoging van enkele vaste diensten eerder dit jaar.

[related_article id=”158455″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business