Nieuws

Een Watch en meer: wat Apple vanavond uit de doeken doet

Op het grote Apple-event vanavond verwachten we meer info over de Watch, maar met wat geluk krijgen we nog meer te zien.

Apple pakt vanavond uit met de langverwachte Apple Watch. Het slimme horloge van ’s werelds meest stijlvolle elektronicafabrikant zal dan finaal onthuld worden. Net op tijd, want Cook zelf verklapte al dat het ding vanaf april te koop zal zijn.

Rasechte fans kunnen Tim Cook en de zijnen vanavond live aan het werk zien vanaf 18 uur onze tijd. Niet op een Windows-computer uiteraard, enkel kijkers met Apple-hardware komen in aanmerking. Wie OS X 10.6.8 of nieuwer gebruikt heeft Safari 5.1.10 nodig. Op iOS 6 of nieuwer moet je eveneens de Safari-browser gebruiken. Een tweede of derde generatie doosje van Apple TV is noodzakelijk voor wie de stream op z’n tv-toestel wil volgen.

[related_article id=”158256″]

Is dat te veel moeite of leef je niet in het Apple-ecosysteem, dan kan je ook gewoon deze website in de gaten houden. Onze redacteur zal de persconferentie volgen en je op de hoogte houden van de laatste Apple-ontwikkelingen.

Apple Watch

Zo komen we als alles goed gaat eindelijk te weten hoeveel Apple exact zal vragen voor zijn horloge. Naar alle verwachtingen wordt de Apple Watch geen koopje. Een basisprijs van 350 dollar werd al vermeld, maar gezien de verschillende versies van de Watch, vertelt dat nog niet veel over de prijs van het horloge van jouw dromen. Vooral de prijs van het 18 karaats gouden horloge spreekt tot de verbeelding. Onze gok: er zullen goedkopere auto’s bestaan.

Ook over de precieze functies van de wearable is nog niet al te veel duidelijkheid. Onze grootste kritiek op slimme uurwerken tot nu toe is hun beperkt nut. Wie geen fitnesstracker nodig heeft, vindt in een wearable vooral een toestel dat meldingen van de smartphone doorsluist, en dat is voor velen z’n geld niet waard. Zal Apple een revolutionair nieuw nut naar de wearables brengen en er voor zorgen dat de dingen voor eens en voor altijd doorbreken? Of blijft het ding beperkt tot een veredeld notificatiecenter rond je pols? Wat smartphones en tablets betreft heeft het merk zich in ieder geval al bewezen.

Ook op het vlak van batterij-autonomie is er heel wat ruimte voor verbetering tegenover de concurrentie. Toch ziet het er niet naar uit dat Apple daar met een revolutionair nieuw product zal komen. Als we vroege lekken mogen geloven is de autonomie van het ding allesbehalve spectaculair.

De verwachtingen zijn in ieder geval hoog gespannen. De laatste jaren is Apple van vernieuwer naar volger gesukkeld. Het merk lanceerde zijn laatste echt nieuwe product in 2010 met de iPad en toonde de wereld toen waarom een tablet interessant was. Sindsdien heeft Apple echter niets anders gedaan dan het verfrissen van bestaande producten. De Amerikaanse techreus lanceerde nog nooit een product dat slechts met opgehaalde schouders onthaald werd. De lat voor de Watch ligt dan ook hoog, zeker omdat Android-merken intussen al heel wat horloges op de markt hebben. Denk maar aan de op MWC aangekondigde wearables van Huawei, die uitblinken door hun vorm, scherpe prijs en premium uiterlijk. Of de G Watch Urbane LTE van LG, waar we op de beurs kort mee aan de slag zijn gegaan.

Met gewoon een nieuwe wearable, maar dan duurder, zal Apple misschien de gebruikelijke fanboys kunnen overtuigen, maar om nieuwe klanten te winnen is er net dat tikkeltje meer nodig. Kunnen we dat verwachten? Houd vanaf 18 uur deze avond ZDNet in het oog, en je bent in ieder geval als eerste op de hoogte van het laatste Apple-nieuws.

Wat kunnen we nog verwachten?

Apple Pay werd na de onthulling vorig jaar vrolijk uitgerold in de VS, maar de rest van de wereld kon enkel toekijken. De kans is reëel dat Cook verdere plannen in verband met het betaalsysteem uit de doeken doet. Lang moet Apple daar niet meer mee wachten: ook zonder het merk lijkt betalen met een smartphone stilaan door te breken.

In het kader van vernieuwingen en achterop hinken bestaat de kans dat Apple het warm water vanavond opnieuw uitvindt door zowaar een grote tablet aan te kondigen. Geruchten gaan de ronde dat een 12,9 inch iPad in de maak is. Al bij al goed nieuws: grote Android-tablets bestaan al een tijdje maar tot nader order is het Apple-ecosysteem geschikter voor het tabletformaat. Een grote iPad zal veel mensen gelukkig stemmen. We hopen dan ook ten zeerste dat de geruchten kloppen en dat ook Apple de grote tablet omarmt, al zou die aankondiging volgens verschillende berichten nog niet voor vanavond zijn.

The Wall Street Journal lijkt tot slot te weten dat er eveneens een nieuwe MacBook Air op komst is. Dit nieuwe toestel zal naar alle verwachtingen 2D benaderen door nog dunner te zijn dan de vorige variant. Verwacht een 12 inchtoestel met minstens een WQHD (Retina)-scherm. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business