Nieuws

Here maps komt terug naar iOS

Nokia's geliefde navigatie-app Here maps maakt een tweede debuut in de Apple App Store.

Na een afwezigheid van meer dan een jaar komt Here maps terug naar iOS.

De originele kaartenapp werd eind 2013 door Nokia uit de App Store gehaald wegens “problemen met compatibiliteit”, nadat hij al een hele tijd niet meer geüpdatet was.

Dit keer ziet de app er een stuk beter en completer uit. Naast de gebruikelijke capaciteiten van elke navigatie-app krijgen iPhone-gebruikers nu toegang tot alles wat Here maps zo populair maakt: informatie over openbaar vervoer, live verkeersinformatie, en een grote hoeveelheid foto’s en reviews over bepaalde locaties.

Het belangrijkste daarbij zijn wel de offline-functies van Here maps: je kan in een paar tikken kaarten van bepaalde landen en regio’s downloaden, waardoor je alle informatie ook offline kan raadplegen – inclusief stap-voor-stap wegbeschrijvingen en de routes van het openbaar vervoer. Uiterst praktisch voor in het buitenland, of voor iedereen die sowieso zuinig moet zijn met z’n mobiele data.

Here maps bestaat uiteraard al een hele tijd voor Windows Phone, maar sinds Nokia z’n smartphonedivisie verkocht aan Microsoft, is het bedrijf z’n kaartendienst aan het uitbreiden. Vorig jaar werd de app al uitgebracht voor Android.

Het is duidelijk dat Nokia probeert om een grotere speler te worden in de softwaremarkt, maar dat zal niet makkelijk worden. Here maps zal moeten concurreren met Google Maps en Apple Maps, die standaard repsectievelijk op elke Android-telefoon en iPhone staan geïnstalleerd – en zelfs Apple Maps heeft ondervonden dat veel mensen zodanig vertrouwd zijn met Googles kaartenapp dat ze niet van plan zijn iets anders te proberen.

Je kan Here maps vanaf nu downloaden in de app store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business