Nieuws

Apple gooit concurrerende smartwatches uit zijn winkels

De Jawbone Up en Nike+ Fuelband zijn niet meer verkrijgbaar in de Apple-winkels, in de aanloop naar de lancering van de Apple Watch.

Nadat eerder al de Fitbit en de Mio-hartslagmeters uit het Apple-gamma verdwenen, snoeit de technologiegigant verder in het aanbod. De Jawbone Up en de Nike+ Fuelband blijken niet meer beschikbaar te zijn in de Amerikaanse Apple-winkels, zo meldt Recode. Enkel online zijn nog enkele fitnessbandjes te koop.

Fitbit weet zijn eerdere verbanning aan het feit dat het bedrijf niet van plan is om Apples Healthkit te gaan ondersteunen. Daarmee kunnen ontwikkelaars gezondheidsapps bouwen voor zowel iPhones als de Apple Watch.

[related_article id=”158256″]

Die Watch, die vanaf 24 april verkrijgbaar zal zijn (maar nog niet in België en Nederland), is zowel deels horloge als fitnesstracker en heeft dus concurrenten in de twee segmenten. Het apparaatje kan je hartslag meten, bijhouden hoeveel calorieën je verbrandt en de snelheid en afstand opmeten als je jogt. Op al die gegevens krijg je ook feedback, zodat je je vooruitgang kan bijhouden.

Tegen Recode verklaarde Mio-CEO Liz Dickinson dat ze enkele maanden geleden van Apple te horen kreeg dat haar product uit de winkel zou verdwijnen. Een precieze reden werd niet gegeven, maar het is duidelijk dat Apple zijn eigen producten voorrang wil geven, aldus Dickinson.

Eerder had Apple ook al de Bose-hoofdtelefoons uit zijn winkels verwijderd. Bose had net daarvoor een rechtszaak aangespannen tegen Beats-hoofdtelefoons wegens schending van patenten. Nadat het patentdispuut werd afgehandeld, doken er weer Bose-producten op in de Apple Stores. Beats werd vorig jaar door Apple overgenomen voor drie miljard dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business