Nieuws

Blackberry en Samsung maken superveilige tablet

Blackberry en Samsung gaan samenwerken om een uiterst beveiligde versie van de Samsung Galaxy Tab te maken. Het doelpubliek: ondernemingen en overheden

Blackberry probeert het nogmaals op de tabletmarkt, maar deze keer via een achterpoortje. Op de CeBIT-beurs heeft het bedrijf de Secutablet onthuld, ontwikkeld door IBM, Samsung en Secusmart, een Duits beveiligingsbedrijf dat Blackberry vorig jaar overnam.

De tablet is een Samsung Galaxy Tab S 10.5 die is uitgerust met een Secusmart Security Card voor het versleutelen van data- en stemcommunicatie. IBM leverde zijn “app wrapping”-technologie om professionele apps af te schermen van minder veilige persoonlijke programmaatjes en spelletjes.

[related_article id="161563"]

De Secutablet moet deze zomer op de markt komen. Er wordt vooral gemikt op zakenlui en overheidsdiensten die spionnen en cybercriminelen te snel af willen zijn. De Duitse overheid is de tablet momenteel aan het onderzoeken om te kijken of hij gebruikt kan worden voor het verwerken van geheime informatie.

Vier jaar geleden introduceerde Blackberry al een eigen tablet, de Playbook, maar die verdween al snel weer in de vergetelheid. Ook op de smartphonemarkt is het bedrijf aan het zwalpen: het heeft momenteel minder dan 1 procent marktaandeel. John Chen, die eind 2013 de nieuwe topman werd, probeert sindsdien het bedrijf opnieuw op te bouwen.

Op het Mobile World Congress, in Spanje, hintte Chen vorige maand al dat Blackberry misschien opnieuw een tablet zou bouwen. “Er wordt niet aan gewerkt, maar we denken er aan”, liet hij toen weten. Technisch gezien is de Secutablet geen echte Blackberry, omdat hij geen Blackberry-besturingsssyteem draait, maar gewoon Android. Het zou dus kunnen dat Chen naar nog een andere machine refereerde in Spanje.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business