Nieuws

Deze week: Gratis Windows 10 voor piraten en de grootste IT-flops

Wat is Microsofts plan met gratis Windows 10 upgrades voor illegale versies? En we blikken terug op de grootste IT-missers van de voorbije 15 jaar.

Microsoft is van plan om elke illegale versie van Windows een gratis upgrade naar Windows 10 te geven. Daar hoort echter een belangrijke nuancering bij.

In een presentatie legt Microsoft uit hoe het geld wil verdienen met gratis software door een ecosysteem op te zetten waar mensen niet meer zonder kunnen.

Het belang van de homepage bij websites neemt zienderogen af. Steeds meer surfers komen binnen via de achterdeur.

Microsoft laat weten dat Windows 10 deze zomer nog beschikbaar zal zijn in 190 landen en 111 talen.

De populariteit van SSD-schijven en goedkope tablets met weinig opslagruimte is geen probleem voor Windows 10, zegt Microsoft. Het OS zal veel minder schijfruimte nodig hebben.

Er zijn de voorbije 15 jaar heel wat hoogtepunten geweest, maar ook veel mislukkingen. Een overzicht van de meest opmerkelijke #fails.

Uit eigen marktonderzoek van Microsoft blijkt dat het bedrijf er verstandig aan doet om de naam Internet Explorer volledig te laten vallen.

Als het van Yahoo afhangt, hoef je niet langer ingewikkelde wachtwoorden te onthouden. De internetdienst kiest voor een nieuwe benadering.

De nieuwe Macbook gebruikt maar één USB-C-aansluiting voor zowel data, stroom als beeld. Maar dat brengt risico"s met zich mee.

Windows Phone heeft het moeilijk om voet aan de grond te krijgen in het mobiele landschap, maar aan de Lumia 435 kan het alvast niet liggen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business