Nieuws

Twitter gaat concurrentie aan met livestreaming-app Meerkat

Twitter lijkt er niet mee opgezet dat Meerkat meerijdt op zijn succes, en komt met een eigen alternatief voor de app die toelaat om live video te streamen.

SXSW, een jaarlijks festival voor muziek en cultuur in de Verenigde Staten, is een vruchtbare voedingsbodem gebleken voor de doorbraak van applicaties. In 2007 ontplofte hier Twitter, twee jaar later gevolgd door Foursquare, en dit jaar was daar ineens Meerkat.

Meerkat is een livestreaming-app die op dit moment helemaal hot en happening is in applicatieland. TechCrunch meldde eerder deze week dat de app nu al 52 miljoen dollar waard is, en dat er al meer dan 300.000 gebruikers zijn. Iedereen die meent iets mee te maken dat anderen moeten zien kan eenvoudig een livestream starten. Festivalgangers gebruiken het om concerten te streamen, er zijn kookshows, er zijn colleges, noem het maar op.

[related_article id=”160734″]

Om de populariteit te verklaren kun je er niet omheen credits te geven aan apps als Snapchat en Instagram, die het leuk en eenvoudig hebben gemaakt om korte video"s en foto"s te delen met anderen. Dat Twitter de automatische toegang van Meerkat afsloot, kon de pret niet bederven. Meerkat leunde namelijk zwaar op Twitter door automatisch berichten te sturen naar alle volgers van de streamer om die te voorzien van een publiek (dit kan overigens nog steeds, maar via een omweg).

De zet van Twitter maakte Meerkat echter tot dat ene dorpje dat dapper weerstand bleef bieden, tot de livestreaming-app waarvan Twitter liever niet heeft dat je hem gebruikt.

Maar het was ook gewoon een defensieve actie van Twitter, aangezien deze rond dezelfde tijd zelf de livestreaming-app Periscope had aangekocht. Die is sinds donderdag beschikbaar op de iPhone. Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat Periscope wel geïntegreerd te gebruiken is met een Twitter-account. Sterker nog, een account is vereist.

Als je een uitzending maakt met Periscope, kunnen de kijkers commentaar geven. Ook kan je uitzending tot 24 later opnieuw bekeken worden. Periscope is op dit moment alleen beschikbaar voor iOS, maar een versie voor Android is in de maak.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Bekijk beschikbaarheid

Business