7 computergrappen voor 1 april

Ben jij de leukste op kantoor en is 1 april jouw hoogdag? Fop je collega's met één van deze zeven computergrappen, voor je zelf gefopt wordt.

Het maakt niet uit of je op 1 april graag zelf fratsen uithaalt, of als de dood bent dat jij bij de neus genomen wordt. In beide gevallen is deze lijst van (klassieke) computergrappen verplichte kost.

1. Bevroren bureaublad

Onze eerste grap is een klassieker, maar daarom zeker niet minder grappig. Neem tijdens iemands middagpauze een schermafdruk van zijn bureaublad. Vervolgens verberg je alle snelkoppelingen die zich op dit bureaublad bevinden via de optie "Beeld" in het menu onder de rechtermuisklik, en daarna stel je de eerder genomen schermafdruk in als bureaubladachtergrond. Je slachtoffer kan nu op de icoontjes klikken tot hij een ons weegt; veel zal er niet gebeuren. Om het helemaal af te maken, kan je nog een grappige foutmelding in de schermafdruk integreren. Je kan zelfs je eigen foutmelding creëren.

[related_article id=”160734″]

2. Nepagenda

Op veel bedrijven hebben werknemers een gedeelde agenda, waarop collega’s meteen zien wie er in vergadering zit of een dagje vakantie heeft. Maar uiteraard weerhoudt niets je ervan om hier op 1 april enkele nepafspraken in te zetten, voor je baas of je collega’s. Een bezoek aan de psychiater, een sollicitatiegesprek bij de concurrent, … Laat je fantasie de vrije loop.

3. Gênante screensaver

Haast niemand gebruikt nog een screensaver. Maar daar breng je snel verandering in. Klik rechts op het bureaublad van je slachtoffer, kies "Aan persoonlijke voorkeur aanpassen" en klik in het nieuwe dialoogvenster op "Schermbeveiliging". Daar kies je uit de lijst met screensavers voor "3D-tekst". Met de knop "Instellingen" kan je nu de tekst veranderen. Gebruik je verbeelding om een  gênante zin over het scherm te laten dansen. ‘De baas is een ajuin’ bijvoorbeeld.

4. Manke muis

De volgende grap werkt enkel met een optische muis. Neem een stukje ouderwetse plakband (niet transparant, want dan werkt het niet), en kleef dit half over het rode oogje onder aan de optische muis (niet helemaal, want dan doet de muis niks meer). Je kan ook het klevende gedeelte van een Post-it gebruiken, en hier ‘1 april!’ op schrijven. De muis zal gekke bokkensprongen maken op het scherm van je slachtoffer. Omdat je bij computers vaak eerst aan de ingewikkeldste oplossing denkt, zal het wellicht even duren voor hij op het idee komt de muis gewoon om te draaien.

5. Domme muis

Met een muis kan je nog meer fratsen uithalen. Je slachtoffer laten geloven dat hij het verschil tussen links en rechts niet meer kent, bijvoorbeeld. Ga naar het "Configuratiescherm", en kies "Muis". Op het eerste tabblad kan je daar "Primaire en secundaire knop omwisselen" aanvinken. Maar pas op: als je nu het tabblad met "OK" wil wegklikken, moet je zelf ook rechts klikken in plaats van links!

6. Geflipte muis

Het wordt pas echt leuk als je beschikt over een draadloze muis. Plug de piepkleine usb-ontvanger van jouw muis in een van de vrije usb-poorten van je collega – liefst aan de achterkant van zijn pc, zodat hij de ontvanger niet kan zien zitten – maar hou de muis gewoon bij jou. Van zijn computermuis blijf je af, zodat hij nietsvermoedend kan blijven verderwerken. Maar af en toe beweeg je onopvallend met je draadloze muis, zodat je collega plots zijn cursor over het scherm ziet bewegen zonder dat hij iets doet. Het wordt helemaal hilarisch als je op een bepaald moment zelf onschuldig opmerkt: “Zeg, mijn muis doet wel erg vreemd vandaag.” Wedden dat je collega er met beide voeten in trapt?

7. Vervelende energie-instellingen

Nog een fijne voor onervaren computergebruikers is knoeien aan de standby-opties van je pc. Ga opnieuw naar het "Configuratiescherm" en kies "Energiebeheer". Klik op "Wijzigen wanneer de computer in slaapstand gaat". Daar stel je in dat het beeldscherm wordt uitgeschakeld en de pc in slaapstand gezet na één minuut inactiviteit. We hebben nu al medelijden…

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business