Nieuws

IS hackt internationale nieuwszender TV5Monde

De website van de Franstalige nieuwszender TV5Monde werd woensdagavond gehackt. De daders beweren aanhangers te zijn van terreurgroep IS.

Hackers die beweren aanhangers te zijn van terreurgroep Islamitische Staat hebben woensdagavond de website van de internationale nieuwszender TV5Monde gehackt en namen gelekt van familieleden van Franse militairen. Ook de uitzendingen van de zender werden onderbroken.

“We zijn niet meer in staat om iets uit te zenden op een van onze kanalen. Onze websites en profielen op sociale netwerken hebben we niet meer onder controle: ze tonen beelden van Islamitische Staat”, aldus algemeen directeur Yves Bigot.

De hack gebeurde woensdagavond rond 22 uur. Tegen middernacht nam TV5Monde de controle over zijn Facebookpagina weer over, maar niet nadat de daders de nodige schade konden aanrichten.

Naast de verspreiding van IS-propaganda, werden ook verschillende documenten gelekt via de pagina, waaronder identiteitskaarten van familieleden van Franse militairen die mee strijden tegen de terreurgroep. In een mededeling werden de soldaten opgeroepen om zich terug te trekken uit de strijd. “Jullie hebben de kans om jullie families te redden, profiteer ervan”, dreigde de terroristen.

TV5Monde is een internationale Franstalige nieuwszender die opereert vanuit Parijs en wereldwijd onder meer Franse, Belgische, Zwitserse en Canadese programma’s uitzendt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business