Nieuws

LG G4 gelekt: bijzondere afwerking en straffe camera

LG is slordig geweest met hun eigen Koreaanse website. Een geheime webpagina werd ontdekt die bijna alles onthult rond de LG G4.

Vorige maand stuurde LG al een uitnodiging naar journalisten over de hele wereld voor een grootse aankondiging van een nieuwe smartphone. Het spreekt voor zich dat de Koreaanse smartphonegigant de LG G4 voor ogen had, en dat lijkt nu 100% bevestigd.

Een placeholder op de Koreaanse website werd ontdekt met behoorlijk wat informatie over de nieuwe LG G4, inclusief beelden. Enkel de specificaties lijken nog niet helemaal te kloppen, want we verwachten dat deze smartphone Android 5.0 Lollipop aan boord heeft in plaats van Android 4.4 KitKat.

[related_article id=”158662″]

De camera wordt al wel volledig uit de doeken gedaan:

  • f/1.8 aperture: De Samsung Galaxy S6 en S6 Edge hebben f/1.9, wat het beste tot nu toe op de markt is. Met deze waarde doet LG dus beter dan Samsung en mogen we goede prestaties verwachten in situaties met weinig licht.
  • IR color spectrum sensor: LG gebruikt een infraroodsensor om kleuren te meten en analyseren om een prima kleurreproductie te garanderen.
  • Light trail effect: Een van de presets is speciaal ontwikkeld om light trials te schieten in nachtscènes. Andere modes zijn: Auto, Panorama, Dual en meer.
  • Manual mode: De LG G4 manual mode lijkt exact op wat cameraliefhebbers al zo lang willen: controle over sluitertijd, flits, lens helderheid, ISO, belichting en witbalans.
  • Optical image stabilization: Optische beeldstabilisatie zat al in de G3, en die lijn wordt doorgetrokken naar de nieuwe LG G4.

Behalve de camera werden er ook een aantal correcte specificaties ingevuld:

  • 5,5 inch QHD (2.560 x 1.440 pixelresolutie) IPS Quantum display
  • Verwijderbare 3.000 mAh batterij
  • 149,1 x 75,3 x 8,9 mm

De intussen gekende knoppen achteraan een LG smartphone vinden we ook opnieuw terug op de LG G4. Draadloos laden lijkt opnieuw van de partij te zijn, maar echt 100% zeker kunnen we dat niet bevestigen omdat niet alle gegevens op de website lijken te kloppen.

Verder krijgen we ook ineens de bevestiging dat de LG G4 een lederen achterkant krijgt in verschillende kleuren, maar dat er ook een gewone plastic optie is voor wie dat liever heeft. De achterkant is verwijderbaar, dus je kan altijd later nog een nieuw kleurtje of afwerking uitkiezen. De batterij is opnieuw verwijderbaar en de opslagcapaciteit is uitbreidbaar via microSD. Prima zet van LG, want de concurrentie kiest er tegenwoordig voor om alles dicht te timmeren achteraan.

28 april volgt de officiële persconferentie, waar wij live verslag zullen uitbrengen. Benieuwd of LG nog een verrassing uit zijn hoed kan toveren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business