Nieuws

Koopt Microsoft populaire kaartendienst Here van Nokia?

Volgens het persbureau Bloomberg is Nokia op zoek naar een koper voor zijn kaartendivisie Here. Zou Microsoft een potentiële overnamekandidaat kunnen zijn?

Vorige week liet het persagentschap Bloomberg weten dat Nokia van plan is om zijn kaartenafdeling Here Maps van de hand te doen. Het bericht zegt dat de Finnen Here willen verkopen om zich te concentreren op hun netwerkdivisie en om hun schulden aan te zuiveren.

Nog volgens Bloomberg zou Nokia al gepolst hebben bij de taxidienst Uber, bij enkele Duitse autoconstructeurs en bij investeringsfondsen om Here in te lijven. Wie niet op de shortlist van Nokia staat is Microsoft (en Apple en Google trouwen ook niet).

[related_article id=”161452″]

Van dat trio zou Microsoft nochtans een voor de hand liggende kandidaat zijn. Microsoft heeft al de gsm-afdeling van Nokia overgenomen en hele reeks bijhorende diensten en patenten. Het bedrijf stuurde daarbij ook ongeveer de helft van het personeel de laan uit en sloot verschillende Nokia-fabrieken.

Bij de overname van de gsm-divisie zou Microsoft ook al interesse getoond hebben voor Here, maar de overname ging toen niet door omdat Nokia er te veel geld voor vroeg. Microsoft nam in plaats daarvan een licentie op de Here-technologie en stopte die in zijn Windows Phone-modellen (ondertussen is Here ook op Android en iOS beschikbaar).

Gevraagd naar commentaar of Microsoft een bod voorbereid op Here, klinkt het in Seattle veelzeggend dat er ‘geen commentaar’ wordt gegeven.

Volgens Bloomberg staat Here nu voor net iets meer dan twee miljard dollar in de boeken van Nokia. Here is een uitvloeisel van de overname van Navteq door Nokia in 2008. De Finnen betaalden daar toen iets meer dan acht miljard dollar voor. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business