Nieuws

Ontgrendel je Androidtoestel met je stem

Google werkt aan een ontgrendelfunctie voor Android Lollipop die gebruik maakt van je stem, al vindt het dat zelf niet even veilig als een pincode.

“OK Google”. Dat is alles wat je binnenkort hoeft uit te brengen om je Androidtelefoon met Lollipop te ontgrendelen. Klinkt handig, maar ook niet heel veilig als vergrendelingsmethode, en dat lijkt Google ook zelf te beseffen.

Dat blijkt uit screenshots van de functie, ontdekt door Android Police. "Trusted Voice" is minder veilig dan een patroon, pincode of wachtwoord. Iemand met een vergelijkbare stem of een opname van jouw stem zou je toestel kunnen ontgrendelen", klinkt het in een waarschuwing.

[related_article id=”158901″]

De nieuwe functie is nog niet officieel aangekondigd. Een paar mensen hebben het echter ontdekt op hun toestel. Dit duidt erop dat Trusted Voice langzaam zal uitrollen. De functie is een toevoeging aan de Smart Lock-functies te vinden in Android 5.0 met versie 7.0 van de Google Play Store.

Naast spraakvergrendeling kun je er ook voor kiezen je telefoon te laten ontgrendelen als deze het gezicht van zijn eigenaar ziet. Ook is Lollipop in staat te voelen wanneer hij in je broekzak zit of op tafel wordt gelegd. Zolang je toestel "op je lichaam" blijft zal het ontgrendeld blijven. Van zodra je het weglegt, vergrendeld het zichzelf. Je telefoon gaat weer aan als je hem uit je zak haalt of oppakt. Een andere Smart Lock-functie kan het apparaat automatisch ontgrendelen en in die toestand laten wanneer deze op een specifieke locatie is (thuis bijvoorbeeld).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business