Nieuws

Huawei lokt belangrijke Samsung-ontwerpers

Huawei wil kost wat kost snel groot worden, en lokt belangrijke designers bij Samsung met extravagante contracten.

In tegenstelling tot Apple is elk vlaggenschip van Samsung elke keer een nieuw model. Of het elke keer een mooi toestel is, dat laten we in het midden, maar blijkbaar zijn ze bij Huawei flink jaloers op de designers van Samsung. Zo jaloers zelfs, dat ze volgens de Korea Times er alles aan willen doen om hen te rekruteren. Ook de technische mensen binnen Samsung worden stevig gerekruteerd bij Huawei.

Volgens de Korea Times wil Huawei de designers en techniekers lokken met een hoger loon en een hogere positie binnen Huawei. Er loopt ook het gerucht dat wanneer ze bij Huawei tekenen, ze veel meer vrijheid zouden genieten dan bij Samsung. Ze kunnen hun eigen projecten doen, waarop Huawei hoopt dat er nieuwe innovaties naar buiten zullen komen. Dit is geen schokkend nieuws, want Microsoft en Google hebben ook al gelijkaardige praktijken achter de rug, maar het toont wel de gedrevenheid van Huawei.

[related_article id=”161563″]

Dat gezegd zijnde kunnen we wel begrijpen dat Huawei op high-level designers aast. Hun smartphones zijn degelijk en interessant geprijsd, maar het design kan gerust nog een duwtje in de rug gebruiken om echt op te vallen in de smartphonemassa. Deze avond wordt de gloednieuwe Huawei P8 aan het grote publiek getoond. Misschien zien we daar al de eerste invloeden van de agressieve wervingsstrategie.

Alle nieuws rond de Huawei P8 kan je deze avond op ZDNet volgen. We zijn live aanwezig op het wereldwijde persconferentie in Londen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business