Nieuws

Microsoft toont binnenkort Exchange 2016

Microsoft gaat Exchange veel functioneler maken en legt de focus op individuele productiviteit, samenwerken in teams en informatiebeheer.

Microsoft heeft een inkijkje beloofd in de Exchange Server 2016 op de Ignite conferentie in de eerste week van mei.

De nieuwe Exchange zou in de tweede helft van 2015 moeten worden uitgerold. Volgens een nieuwe blogpost ligt de focus van de nieuwe versie op “individuele productiviteit, samenwerken in teams en informatiebeheer”.

[related_article id=”161452″]

Meer specifiek komt er:

  • Een nieuwe benadering voor samenwerken in documenten die het eenvoudiger maakt om links te delen en samen te werken zonder gedoe met de juiste versie van bestanden
  • Een snellere en betere zoekfunctie voor mailbox en kalender
  • Grote verbetering van eDiscovery zoekprestaties en betrouwbaarheid
  • Bredere extensieondersteuning, inclusief op REST gebaseerde APIs voor mail, kalender en contacten

Vele van deze nieuwe functies in de komende Exchange Server 2016 zijn echter al geintroduceerd voor Exchange Online en Office 365 business gebruikers sinds de uitrol van Exchange Server 2013.

Exchange gebruikers die graag een kijkje willen nemen in de nieuwe features kunnen zich aanmelden voor het Technology Adoption Program. De conferentie zal binnen 48 uur online verschijnen.

Exchange is een groupwareserver van Microsoft. Het wordt door veel bedrijven gebruikt die werken met software van Microsoft, en werkt samen met tal van clientprogramma"s, zowel in POP3, IMAP als de speciale Exchangemodus voor gebruik met Outlook.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business