Nieuws

Microsoft introduceert Windows 10 Maps for Phone

Microsoft heeft een nieuwe versie klaar van zijn kaarten- en navigatieprogramma Maps. Daarmee kan elke smartphone die Windows 10 draait omgeturnd worden in een gesofisticeerde GPS.

Microsoft heeft een nieuwe preview klaar van Windows 10 Maps for Phone. Het programma kan gedownload worden door iedereen die de laatste versie van Windows 10 Preview op zijn of haar smartphone draait (build 10051).

Het navigatieprogramma is een zogenaamde Windows Universal-app die dus dezelfde ervaring zou moeten bieden op zowel pc’s als tablets en smartphones. Toch zijn de kaarten vooral geoptimaliseerd voor aanraakschermen, schrijft Aaron Butcher van het Microsoft Maps Team in een blogbericht.

[related_article id=”161452″]

De nieuwe app combineert voor de eerste keer zowel kaarten van Bing als Nokia Here en doet ook voor zijn zoekopdrachten (hotels, restaurants, winkels,…in de buurt) beroep op Bing. Ook gesproken rijinstructies, waarschuwingen voor de maximaal toegelaten snelheid en verkeersinformatie zijn standaard ingebakken. Om naar een bepaalde plaats te navigeren, kan je kiezen tussen lopen, rijden en het openbaar vervoer.

Gebruikers kunnen er ook voor kiezen om kaarten te downloaden en de app te gebruiken zonder internetverbinding. De zoekresultaten en de stembegeleiding blijven dan werken.

De fotorealistische 3D-beelden die Microsoft al langer voorzag in Bing Maps op de pc zijn daarnaast verder uitgebreid. Vanop je desktop kan je meer dan 190 steden en beroemde plaatsen op die manier virtueel bezoeken.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business