Nieuws

LG G4 vanaf 31 mei beschikbaar, gratis schermgarantie

LG moet zijn gloednieuwe G4 nog aan het publiek tonen op 28 april, maar vanaf 31 mei ligt hij al in de winkel in Zuid-Korea.

Het bedrijf kondigde de lanceringsdatum aan via een Koreaanse blog gisteren. De blog kon echter niet bevestigen of het om een Zuid-Koreaanse release gaat, of om een wereldwijde lancering. Ter referentie: de LG G3 lanceerde eerst in Zuid-Korea, en pas enkele weken later wereldwijd.

Om kopers van de LG G4 te prikkelen, pakt LG uit met enkele promoties. Wie een G4 koopt, krijgt een gratis schermherstelling mocht je smartphone plots in contact komen met de harde ondergrond. Deze regel geldt enkel in het eerste jaar na aankoop. Een mooie regeling, maar niet uniek. Het Britse Kazam, dat recent ook in België en Nederland beschikbaar is, heeft ook een gelijkaardig garantiesysteem. Kopers krijgen ook een gratis 64 GB geheugenkaart. Voorlopig geldt deze actie enkel voor Zuid-Korea, hopelijk ziet LG ook in dat zo’n actie wereldwijd interessant is.

In het mobiele landschap dat wordt gedomineerd door Samsung en Apple, heeft LG goed zijn mannetje gestaan met de G3. Het bedrijf heeft in het eerste kwartaal van 2015 de vierde positie ingenomen met een marktaandeel van 6,2 procent. Enkel in China heeft het nog veel werk voor de boeg wil het niet vertrappeld worden door Huawei, Xiaomi en Lenovo.

LG heeft al behoorlijk wat informatie gegeven over de nieuwe G4. Een nieuwe blogpost toont de cameraprestaties van de 16 megapixelcamera achteraan met f/1.8-lens en professionele instellingen. Geruchten doen de ronde dat het opnieuw om een 5,5 inch Quad HD-scherm gaat (2.560 x 1.440 pixels) heeft, net zoals de G3, maar dat deze variant 30 procent helderder is zonder meer te verbruiken. Intern zou er een 2,5 GHz Qualcomm Snapdragon 810- of 808-chip in moeten zitten, met 16 of 32 GB opslag.

De wereldwijde aankondiging van de LG G4 is gepland voor 28 april in New York, Londen, Parijs, Istanbul, Singapore en Seoul. ZDNet brengt live verslag uit van het event in Londen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business