bNamed: De naam van uw website

[Partner info] bNamed, gespecialiseerd in domeinnaamregistratie, is genomineerd in de categorie Hosting & Domain van de Smart Business Awards.

[Partner info] Domeinnaamregistratie is een essentieel onderdeel van de werking van het wereldwijde web, maar vindt voor de meeste gebruikers volledig achter de schermen plaats. bNamed vond z’n niche in deze boeiende materie, en staat er al jarenlang aan kop.

Wie denkt aan domeinnaamregistratie, ziet dat misschien als een klein onderdeel van het project dat een website is. “Domeinnamen worden meestal aangeboden als extraatje bij hostingformules,” weet Bart Mortelmans, managing director bij bNamed.

“Onze focus op het aanbieden van enkel domeinnaamregistratie is uniek in België, en de zeer gerichte expertise die we daarin hebben opgebouwd is onze grootste troef.” bNamed begon vijftien jaar geleden al als domeinnaamregistrar in België, en heeft bijgevolg een uitgebreide kennis opgebouwd in deze materie.

[related_article id=”162039″]

De technologie en de overeenkomsten die achter elke url schuilgaan zijn voor de meeste website-eigenaars immers onbekend terrein. Nochtans is al meermaals aangetoond dat een optimale domeinnaam, met de juiste extensie(s), een meerwaarde kan betekenen voor een website. “Wij geven dan ook advies omtrent de keuze van een unieke, herkenbare domeinnaam, en helpen onze klanten de beste extensie te kiezen,” zegt Mortelmans. “Wil een klant zijn webshop uitbreiden naar de Chinese markt, bijvoorbeeld, dan wordt hij geconfronteerd met de keuze tussen de extensies .com.cn en .cn – welke is dan de beste optie? Bij dat soort kwesties kunnen wij adviseren.”

Ook aan de puur technische kant van het verhaal durft het al eens mislopen, vertelt Mortelmans. “Wanneer er bijvoorbeeld iets spaak loopt in de nameserver-instellingen van een klant, kunnen onze experts dat probleem van de baan helpen.” Bedrijven die zich ervan willen verzekeren dat hun naam op alle nuttige extensies enkel door hen gebruikt kan worden, kunnen eveneens bij bNamed terecht. “Niet alleen kunnen we merknaamhouders helpen om te bepalen welke domeinen nuttig zijn – de naam met elke extensie reserveren heeft vandaag geen zin meer – maar we hebben ook methodes opgebouwd over de jaren heen waarmee we heel vaak als eerste een bepaalde nieuwe naam te pakken kunnen krijgen.

“Wij waren jaren geleden zo de eerste partij in België die een licentie kreeg van de .com-Registry om hier deze populaire extensie rechtstreeks te mogen verdelen,” vertelt Mortelmans. “We zijn er bij bNamed ook trots op dat we alle bestaande extensies kunnen verdelen. Van de meest gebruikelijke landcodes tot de meest vergezochte van de nieuwe reeks gTLD’s: wij hebben voor allemaal een manier gevonden om ze te kunnen aanbieden aan onze klanten.” Het overgrote deel van die extensies haalt het bedrijf ook rechtstreeks bij de bron, zonder gebruik te maken van tussenpersonen.

bNamed werkt door z’n grote aantal accreditaties en licenties ook als leverancier voor een aantal Belgische resellers. “Om dat vlot te doen verlopen hebben we zowel een eigen geautomatiseerd systeem als een API waar die resellers gebruik van kunnen maken,” verklaart Mortelmans. “Daarbij bieden we ook plugins aan om het domeinnaambeheer in te werken in een aantal courant gebruikte webhostingprogramma’s.”

bNamed is genomineerd voor de Smart Business Awards in de categorie Hosting & Domain. Alle genomineerden en een mogelijkheid om te stemmen vindt u op www.smartbusinessawards.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business