Nieuws

Tesla gaat batterij voor thuisgebruik onthullen

Op het einde van de maand introduceert Tesla twee nieuwe batterijen. Ze zijn bedoeld voor je huis of zaak, en kunnen groene energie een flinke boost geven.

Tesla Motors pakt uit met een vernieuwing in batterijland die niets te maken heeft met de Tesla-wagen. Volgens een mail van Jeffrey Evanson, die zich bezig houdt met de investeerders in het bedrijf, zal het automerk van Elon Musk twee nieuwe batterijen introduceren op 30 april. Veel meer wil Tesla niet kwijt over de op til staande aankondiging maar de informatie komt niet bepaald als een verrassing.

Aanvulling op zonnepanelen

Eind vorige maand verklapte Musk al dat Tesla zou uitpakken met groot nieuws, maar dat het niet om een wagen zou gaan. We speculeerden al dat een batterij tot de mogelijkheden zou behoren. Concreet lijkt het te gaan om twee producten: één batterij voor thuisgebruik en één hele grote voor professionele toepassingen. Voor de consument is vooral de thuisbatterij belangrijk. Ze heeft het potentieel de energiemarkt serieus over hoop te gooien.

Een groot nadeel van thuis geproduceerde energie is immers te beschikbaarheid er van. Je zonnepanelen helpen niet wanneer de zon ondergaat, en dan heb je net energie nodig. Met een grote batterij in de kelder kan je energie opslaan voor wanneer je ze nodig hebt. Goed voor het milieu en, afhankelijk van het prijskaartje dat Musk en de zijnen aan het spul zullen koppelen, goed voor de portemonnee.

Batterijmagnaat

De sprong van Tesla naar batterij-ontwikkeling is logisch. Om de toekomstige Tesla Model 3 goedkoop te houden moet het bedrijf zwaar inzetten op de productie van batterijen. Technologische ontwikkelingen en een schaalvoordeel, verzorgd door de zogenaamde Gigafactory in Reno, zullen Tesla (en partner Panasonic) een vanaf 2017 marktleider maken in de batterijproductie en dat schept mogelijkheden.

Bovendien houdt Musk van groene energie. Volgens ’s mans visie moeten fossiele brandstoffen de wereld uit en groene energie voor thuisgebruik kan daarbij helpen. Dat Musk medeoprichter en bestuurder is van SolarCity, de grootste installateur van zonnepanelen in de VS, past helemaal mooi in het plaatje.

Op 30 april richten we de ogen op het hoofdkwartier van Tesla in Hawtorne, Californië, om te zien wat Musk in petto heeft voor de wereld. Na PayPal, SolarCity, de Tesla Model S en SpaceX zijn de verwachtingen terecht hooggespannen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business