Exact: Uw bedrijf in de cloud

[Partner info] Exact, gespecialiseerd in boekhoudsoftware en ERP, is genomineerd in de categorie Business Software, Accounting & ERM van de Smart Business Awards.

[Partner info] Exact zette met Exact Online als één van de eerste aanbieders van business software in op mobiliteit en de cloud, en is vast van plan die voortrekkersrol te behouden.

Het landschap van accounting en de daarbij horende software maakt de laatste jaren een belangrijke verschuiving door. Waar vroeger het invoeren van ‘papieren’ gegevens nog centraal stond, is de wereld ondertussen flink veranderd. Digitaal werd de norm, automatisering en gebruiksgemak het doel – en in die beweging gaat Exact met volle overtuiging mee. Meer nog, Exact is hierin een voortrekker.

Met Exact Online zet het van oorsprong Nederlands bedrijf volledig in op mobiliteit en de cloud, die voornamelijk consumer software typeert. “Wij zijn ervan overtuigd dat de toekomst van business software in de cloud ligt, in een SaaS-model,” zegt Jan Lamaire, Business Manager Exact Cloud Solutions. Exact Online is op zoveel mogelijk platformen beschikbaar, zodat bedrijven en accountants overal toegang hebben tot hun informatie.

[related_article id=”162039″]

“De belangrijkste barrières die de cloud in de weg stonden zijn langzaam maar zeker aan het oplossen, en men wordt zich steeds meer bewust van de vele voordelen ervan: de flexibiliteit van maandelijkse abonnementsformules, de mogelijkheden tot samenwerking tussen bedrijf en accountant, het feit dat relevante data overal en altijd bereikbaar is – dat zijn grote pluspunten,” weet Lamaire.

Omdat business software steeds slimmer, flexibeler en gebruiksvriendelijker is geworden, hebben bedrijven steeds minder nood aan een accountant als invoerder van data – dat kunnen ze met de moderne pakketten immers voor het grootste deel zelf. Ook op die evolutie wil Exact inspelen. “Er zijn zo’n 15.000 accountantskantoren in België, en de verregaande digitalisering van de maatschappij is hun rol ingrijpend aan het beïnvloeden – een evolutie die we eerder ook al in Nederland zagen,” verklaart Lamaire. “Wij zien onze software daarbij absoluut niet als een middel om hen te vervangen, maar eerder om hen meer tijd en ruimte te geven om hun expertise te laten gelden en klanten gespecialiseerd advies te geven.”

Met het inzetten op dashboards en een ecosysteem van apps brengt Exact beide trends samen door de grenzen tussen een rasecht boekhoudsysteem en ERP te vervagen. “We merken dat KMO’s steeds vaker zelf hun financiële informatie willen opvolgen, om zo strakker te besturen en korter op de bal te kunnen spelen, en daar zijn onze dashboards uitermate geschikt voor,” weet Lamaire.

Daarenboven lanceerde Exact eind vorig jaar het App Center, waarmee de integratie met een aantal softwarepartners moet worden verzekerd. “In het App Center, waarvoor we een API ontwikkelden waar externe bedrijven gebruik van kunnen maken, vind je zo bijvoorbeeld applicaties voor een aantal grote webshop-platformen. Daarmee kunnen verkoopsgegevens automatisch gecommuniceerd worden tussen Exact Online en applicaties als Magento of SEOshop, en wordt alles sneller en efficiënter verwerkt.” Niet enkel e-commerce-apps zijn terug te vinden in het App Center, ook apps op het vlak van CRM, Bankieren, Transport, Cashflow, Facturatie, Logistiek, etc… zijn ondertussen gekoppeld aan Exact Online.

Exact is genomineerd voor de Smart Business Awards in de categorie Business Software, Accounting & ERM. Alle genomineerden en een mogelijkheid om te stemmen vindt u op www.smartbusinessawards.be.

awardsexactpartner infosmart businesssmart business awards

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen