Nieuws

Nieuwe testversie Windows 10 met bugfixes en verbeterd startmenu

Microsoft heeft opnieuw een testversie beschikbaar gemaakt. Naast nieuwe functies introduceert het de vernieuwde apps voor kalender en mail.

Microsoft lanceert aan een strak tempo nieuwe testbuilds van Windows 10. Build 10061 is vandaag beschikbaar voor Windows Insiders via Windows Update. Enkel diegenen die hebben gekozen om snel nieuwe updates te ontvangen, kunnen ermee aan de slag. De rest moet nog even wachten tot een aantal bugs worden platgetrapt.

Dit is de eerste nieuwe publieke Windows 10-build die Microsoft beschikbaar stelt voor tablets, laptops en desktops sinds 30 maart. De vorige build, nummer 10049, bevatte de nieuwe Project Spartan-browser. Diegenen die hebben toegezegd op trage, bugvrije updates, krijgen voorlopig build 10049 nog niet toegestuurd. Wie daarmee toch aan de slag wil, moet zijn update-interval aanpassen.

[related_article id=”161452″]

Build 10061 van Windows 10 bevat een hele hoop bugfixes, plus verschillende nieuwe functies. Volgens een blogpost van Microsoft mogen we de nieuwe mail- en kalenderapps verwelkomen en krijgen we een verbeterd startmenu, taakbalk en actiecentrum. Er zijn ook aanpassingen gebeurd om de transitie van desktop- naar tabletmodus en omgekeerd aangenamer te maken. Microsoft heeft ook het probleem opgelost dat gebruikers niet toeliet om Hyper-V in te schakelen. Het heeft ook een heleboel Project Spartan-bugs aangepakt.

Houd er wel rekening mee dat deze nieuwe build problemen heeft met het starten van Win32-desktopapps via het startmenu. Het gaat natuurlijk om een testversie, dus er kunnen ook nog andere problemen voorkomen.

Microsoft heeft eerder deze week al een nieuwe versie van Windows 10 voor smartphones gelanceerd om mee te experimenteren. Build 10052 ging vooral om het oplossen van problemen, en bevatte weinig nieuwe functies.

Microsoft plant volgens de laatste berichten om Windows 10 eind juli publiek beschikbaar te maken via een gratis update voor wie Windows 7 of 8 al heeft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business