Nieuws

Microsoft Outlook voor Android officieel beschikbaar

De preview-tag van Outlook voor Android is door Microsoft weggehaald. De app is in dertig talen te krijgen in de Google Play Store.

Microsoft heeft per 22 april de preview-tag weggehaald bij de Outlook voor Android-app voor smartphones en tablets. De proefversie was sinds januari te testen. Outlook voor Android is de tegenhanger van Outlook voor iOS en in basis niet meer dan het opnieuw in de markt gezette Acompli. Microsoft kocht deze mobiele e-mail startup in december 2014.

Sinds de eerste preview heeft Microsoft de app 17 keer van een update voorzien. Dit bestond uit veranderingen aan de gebruikersinterface, prestaties, lokalisatie en het vereenvoudigen van de toegankelijkheid. De nieuwe Outlook voor Android-app ondersteunt Office 365, Exchange, Outlook.com, iCloud, Gmail, Yahoo Mail en IMAP-providers.

[related_article id=”161452″]

Het is de bedoeling dat Outlook voor Android oude apps gaat vervangen, zoals Outlook Web Apps voor iOS en Android en de Outlook.com-app voor Android. Dat gebeurt niet in één keer. De Outlook Web Apps en Outlook.com blijven nog enkele maanden beschikbaar in de appstores. Het idee van Microsoft is om dit in de zomer rond te krijgen.

Verder is het de bedoeling dat de nieuwe Outlook mail- en agenda-apps voor Windows Phone (momenteel nog alleen als preview verkrijgbaar) dezelfde look en feel krijgen als de apps voor Android en iOS. Dit ondanks dat de versie voor Windows Phone niet gebaseerd is op de Acompli-kerncode.

Outlook voor Android is gratis en draait op Android 4.0 of hoger. De app is te downloaden in de Google Play Store. De gebruikersinterface is beschikbaar in dertig talen, waaronder Nederlands, Engels en Frans.

Op 5 mei organiseren Smart Business en ZDNet.be een gratis seminarie rond Mobile Business. Meer informatie en mogelijkheid tot inschrijven vindt u op de website www.businessmeetsit.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business