Nieuws

Welke IT’ers verdienen het meest?

Het hoofd van een IT-afdeling verdient tot drie keer meer dan zijn ondergeschikte. Is dat normaal? En wie verdient het meest in IT?

Het hoofd van een IT-afdeling verdient tot drie keer meer dan zijn ondergeschikte. Hoe uitzonderlijk is dat? Hoeveel verdient een informaticus? Een stand van zaken.

Op regelmatige tijdstippen werken onze collega"s van Smart Business samen met HR-specialist SD Worx om inzicht te krijgen in loonevoluties. Traditioneel wordt hierbij gefocust op het salaris van IT’ers, al wordt ook vaak buiten deze sector gekeken.

Door deze samenwerking krijgen we een goed beeld van de gemiddelde salarissen. De gemiddelden komen namelijk niet via een rondvraag bij de IT"ers zelf, maar zijn gebaseerd op de loonfiches zelf.

De lijst van 10 

Een klassieker in het onderzoek is de lijst met de tien belangrijkste IT-profielen en hun gemiddelde salaris. We overlopen even deze ranking.

Top 10 - Functie + Salaris*

1. Chief Information Officer (CIO)  -  114.192 euro
2. Verantwoordelijke Systeem / Netwerk  -  72.840 euro
3. Technisch Analist  -  57.813 euro
4. Netwerk-Ingenieur  -  52.991 euro
5. Database Administrator  -  51.813 euro
6. Systeemingenieur  -  47.677 euro
7. Systeembeheerder  -  47.610 euro
8. Programmeur  -  41.075 euro
9. Webmaster  -  39.579 euro
10. Helpdesk & PC support  -  38.280 euro

*Totaal jaarsalaris 2014 in euro (inclusief variabele verloning in vorm van commissies, bonus en premies, maar exclusief waranten en loonbonussen), Bron: SD Worx

Niet alle IT-profielen komen er in aan bod, maar wel de meest voorkomende. Een profiel dat dit jaar niet in de lijst voorkomt is de projectleider, die traditioneel zich in de top drie nestelt.

Hoe dan ook, binnen IT zijn er diverse profielen en salarissen. De IT-manager of CIO verdient tot drie keer meer dan zijn collega op de helpdesk. Dat lijkt een groot verschil.

“Toch is dat niet uitzonderlijk”, oppert Christel Van Wouwe, manager reward data & R&D bij SD Worx. “Ook bij andere functionele domeinen, zoals marketing, zien we een gelijkaardige loonspan.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business