Nieuws

Nokia ontkent dat het weer smartphones gaat bouwen

Nokia ontkent berichten van vorige week dat het bedrijf plannen heeft om vanaf 2016 weer smartphones te maken.

 Beeld: Joe Ravi / Shutterstock.com

Nokia heeft officieel ontkend dat er plannen zouden zijn om vanaf 2016 weer in de smartphonemarkt te stappen, nadat vorige week berichten van een terugkeer de kop op staken.

Volgens die berichten werkte Nokia aan een geheim project om in 2016 een nieuwe smartphone te lanceren, maar de productie en verkoop in licentie aan een ander bedrijf uit te besteden. “Deze berichten zijn foutief en bevatten commentaren die foutief werden toegewezen aan een executive van Nokia Networks”, klinkt het in een verklaring.

[related_article id=”161563″]

Nokia was ooit de dominante speler op de markt van mobiele telefoons, maar kon niet snel genoeg inspelen op de opkomst van de smartphone. Het raakte zijn positie kwijt aan bedrijven als Samsung en Apple, en zag steeds meer klanten vertrekken. Een jaar geleden verkocht het zijn telefoonafdeling aan Microsoft, waar het al geruime tijd mee samenwerkte voor de kleurrijke Lumia’s die draaien op Windows Phone.

Sindsdien richt Nokia zich op het bouwen van apparatuur voor mobiele netwerken en de verdere ontwikkeling van zijn kaartendienst Here, al zou die ondertussen in de etalage staan. Eerder deze maand had Nokia zelf nog 15,6 miljard euro te veil voor het Franse telecombedrijf Alcatel-Lucent.

Op 5 mei organiseren Smart Business en ZDNet een gratis seminar over Mobile Business. Meer informatie en mogelijkheid tot inschrijven op www.businessmeetsit.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business