Rittal: The System staat synoniem voor totaaloplossing

[Partner info] Rittal, gespecialiseerd in datacenterinfrastructuur, is genomineerd in de categorie Datacenter van de Smart Business Awards.

[Partner info] Wie vandaag bij het horen van de naam Rittal nog louter denkt aan “kasten” of andere hardware voor het datacenter, loopt hopeloos achterop. Het bedrijf is immers al lang een leverancier van totaaloplossingen voor de volledige infrastructuur van een datacenter, inclusief het beheer en alle aanverwante diensten.

Rittal ging inderdaad bij het begin van de jaren zestig van start met de eerste systeemkasten maar het breidde zijn aanbod in de daaropvolgende decennia gestaag uit met alle andere soorten apparaten die in een datacenter thuishoren. Misschien wel het belangrijkste moment kwam in 2008 toen Rittal besloot producten, consulting en services te bundelen onder de noemer “Rittal – The System”, gebaseerd op zijn systeemplatform TS 8 dat uitgegroeid is tot een wereldwijde standaard met meer dan 7,7 miljoen gebruikers.

Van A tot Z

“Onze grote sterkte is dat wij het volledige infrastructuurgedeelte van een datacenter kunnen aanbieden”, zegt Guy Van der Veken, Business Development Manager bij Rittal België. “Wat onze klanten vooral appreciëren is de service die wij bij die infrastructuur leveren en onze projectmatige aanpak die maakt dat we alles in een korte tijdspanne kunnen opleveren. Er zit dan ook een hele organisatie achter die garandeert dat wat wordt aangeboden, ook geleverd en in orde gebracht wordt. Meer nog, na de aanlevering van een project zitten we nadien ook altijd samen met de klant om te kijken op welke manier we verder kunnen optimaliseren en er een vervolg kunnen aan breien met jaarlijks onderhoud en dergelijke. Wij nemen ook tijdens het project deel aan de werfvergaderingen, ondanks het feit dat wij geen hoofdaannemer zijn maar meestal toeleverancier”.

[related_article id=”162039″]

Rittal levert bijna uitsluitend maatwerk want elke klant heeft andere problemen en vereisten voor zijn datacenter. In zo’n totaaloplossing is plaats voor zowel kastsystemen als stroomverdeling, klimatisering, IT-infrastructuur, software en service. “Software betekent dan vooral monitoringtoepassingen die het totale beheer van een datacenter bewaken”, licht Van der Veken nog toe. “Zo monitoren wij ondermeer datacenters gebouwd door IBM, de datacenters van Belgacom en Telenet, en zijn we nu ook bezig met een datacenter-project in het hospitaal CHU Vésale. Ook voor AZ Nikolaas, het ziekenhuis in Sint-Niklaas, hebben we een dergelijk datacenter uitgebouwd. Het feit dat al die monitoringsoftware een eigen ontwikkeling is, betekent ook dat wij alles perfect in de hand kunnen houden en vlot kunnen aanpassen aan de individuele noden van de klant”.

In alle sectoren

Er is intussen bijna geen enkele sector van de industrie waar Rittal niet aanwezig is, van automobielen en energieproductie over lucht- en zeehavens tot voedingsindustrie en overheid. Overal is Rittal een gevestigde waarde geworden, en het is dan ook een beetje verwonderlijk, zegt Guy Van der Veken, dat Rittal soms toch nog vereenzelvigd wordt met een leverancier van “kasten” terwijl het reeds lang erkend is als een volwaardige toeleverancier van systeem- en totaaloplossingen. “We hebben zelfs een volledig uitgeruste showroom ter beschikking om precies dat concept in zijn totaliteit te kunnen demonstreren”, vult hij nog aan.

Rittal is genomineerd voor de Smart Business Awards in de categorie Datacenter. Alle genomineerden en mogelijkheid om te stemmen vindt u op www.smartbusinessawards.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business